Siirry pääsisältöön

Agitreenit ja jälki nro 4.

 Vapaapäivä ja aamusta klo 9.45 agitreenit Kajaanissa. Madde aloitti ja meni 1-9. Keppejä otettiin ensin erikseen niin että alussa ja lopussa oli ohjurit ja keskellä yksi ohjuri. Saatiin sitten muutamalla toistolla häivytettyä ohjurit pois ja otettua niin että putken kautta kepeille ja putki palkaksi. Olihan pätevä koira! Sitten otettiin vielä 11-17.
Rengas ja okseri meni hienosti radalla. Tosin rimat edelleen n.30.

Ponchon kanssa treenattiin lähinnä niistojen paikkaa. Ei meinaa millään malttaa tulla käteen ja jarruttaa. Kerran hyppäs melkein mua päin kun en lähtenytkään alta pois. Hyppäs sitten mun olkapään yli kun en väistänyt :D Ponchon motto oli, että ei missään nimessä kannata jarruttaa. Aussie tyylillä täysillä päin vaan :) Puomin kontakti oli tosi hyvä tänään. Itse olin aika väsynyt aamusta enkä oikein saanut kunnon tsemppiä päälle joten ei oikein saatu sujuvaa menoa aikaiseksi. Mutta hyvä oli treenata muutamaa kohtaa sitten huolellisemmin.Iltapäivällä käytiin Tiinan ja parin hoffipojan kanssa tekemässä esineitä ja jälkeä.

Ilma poutainen ja aika tuulinen. Lämmintä ehkä n. 7 astetta. Tein Maddelle n. 100 m suoran metsään jossa kaksi keppiä. Ruokaa epäsäännöllisesti jäljellä. Ei kuitenkaan kahta askelta enempää putkeen.  Jälki vanheni ehkä n. tunnin.

Jäljen vanhetessa tehtiin esineitä. Ruutu ehkä n. 30 m leveä ja 50 syvä. Ja eläinkokeita piti harrastaa, joten vein esineet valmiiksi ruutuu. Madde lähti hyvin mutta tuuli oli kova sivusta ja painoi Madden aina oikeaan reunaan. Muutaman yrityksen jälkeen kävelin vähän syvemmälle ruutuun ja sainkin Madden etenemään suoraan ja niinhän se esine löytyi. Tehtiin sitten samalla esineellä yksi palauttava helppo etsintä niin että yhdessä vietiin esine ruutuun ja lähetin Madden etsimään. Sainkin hyvän vauhdikkaan suoran piston aikaiseksi. Palautuksen vauhdikkaita. Vähän kyllä piti leikkiä esineellä loppumatkasta.

Nyt tiedän taas missä vaihessa ollaan tuossakin asiassa. Vielä täytyy vahvistaa suoria pistoja niin että näkee viennit. Motivaatio lähteä ruutuun on hyvä. Autolta lähdettäessä veti remmi tiukalla kohti ruutua. Eikä häiriintynyt mukana olevasta toisesta ihmisestä eikä toisella puolella olevista makkarajäljistä. Pätevä otus :)

Poncho teki todella hienon suoran piston ja eka esine nousi hienosti. Toisen esineen etsinnässä meni vähän pidempään sillä Ponchokin painui ruudun oikeaan laitaan kokoajan. Esine oli aika keskellä. Kuitenkin muutaman lähetyksen jälkeen sain sen lähtemään suoraan ja toinenkin esine nousi hienosti!

Sitten olikin aika ajaa Madden jälki. Madde meni kohti lähtöpaikkaa hyvin nenä maassa ja jälki vetikin hienosti pikkukoiran metsään. Ajoin aika läheltä liinalla. Nyt oli selkeä suunta pelkästään eteenpäin ja kepitkin nousivat helposti :))

Ponchon jälki olikin sitten aika vaikea. Tein hakkuualueelle n. 200m pitkän jäljen. Maasto oli kuiva ja jälki oli vanhentunut n. 1,5 tuntia. Janalle lähti hyvin mutta otti sitten takajäljen. Ekasta kepistä mentiin yli sillä Poncho ei menyt ihan jäljen päällä ja tuuli kovasti sivusta. Muut kaksi keppiä nousivat varmasti. Poncho oli silminnähden tyytyväinen saadessaan kantaa vikan kepin autolle!

Koirat niin kovin tykkää kun pääseevät käyttämään nenäänsä!

Madde viime lokakuussa 4 kk vanhana jäljestää

Poncho viiem lokakuussa lähdössä jäljelleKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suunnitelmiin muutos! Ebba aloitti juoksun

Nyt kävi niin, että piti otta plan-b käyttöön. Ebba aloitti juoksun jo nyt ja en mitenkään pysty lähtemään Ranskaan nyt, koska Madden pennut syntyy juuri samalla viikolla kuin Ebba pitäisi astuttaa.

Joten jos silmätarkastuksessa ei ilmene mitään ihmeellistä, niin astutan Ebban norjalaisella Shepillä joka on täällä jalostuslainassa tämän talven.

Lisää Shepistä voi lukea täältä ja täältä

Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyisi toukokuun alussa ja olisi luovutuksessa heinäkuun alussa.Madden pennut lähti omiin koteihin

Nyt on ollut niin kiirettä, että tänne päivittäminen on jäänyt. Madden pennut lähti viime viikonloppuna omiin koteihinsa. Hilda jäi vielä ilostuttamaan meitä parin viikon ajaksi.

Ebban pennut pitäisi syntyä viikon päästä. Röntgenissä näkyi 5-6 pentua. Toivotaan, että kaikki menee tällä kertaa hyvin ja saadaan kaikki pennut elävinä maailmaan.

Yritän ehtiä vastaamaan sähköposteihin mahdollisimman pian!