Siirry pääsisältöön

Pentue suunnitelmat / Litter plansSkyr x Sam

Syksyllä 2018

kaikki pennut alustavasti varattuja


Kesä/Summer  2019

Kate x Link


Jonna kertoo Linkistä

Link on hyvin helppo bc, sellainen minulle täydellinen tyyppi. Jos muutamalla sanalla pitäisi kuvata sitä niin voisi sanoa, että se on kiltti, järkevä ja loputtomalla työmoottorilla varustettu vesipeto. Se ei pelkää ääniä, alustoja tai mitään muutakaan, ja kulkee helposti mukana missä vaan. Link ei välitä kaupungin hälinästä – hipsterpoika on asunut ensimmäisen vuotensa Helsingin Kalliossa ja viihtyi varsin hyvin. Link on keskikokoinen, noin 52-53cm ja vajaa 19kg.

Link on todella sosiaalinen tapaus. Se RAKASTAA ihmisiä, lapsia ja koiranpentuja, tulee toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa. Lenkeillä minun täytyy olla tosi tarkkana, että se ei juokse tervehtimään ihan joka ikistä vastaantulijaa. Link on myös aivan ilmiömäisen hyvä perheen toisen koiran kanssa, joka on arvaamaton ja hetkittäin suhteellisen aggressiivinen uros.

Link toimii erinomaisesti tokossa, pk-puolella, agilityssa ja paimennuksessa. Työssä Link on työnarkomaani, joka tekee työtä työnteon vuoksi eikä niinkään ihmiselle. Se on tosi järkevä ja se haluaa aina tehdä oikein, mutta ei kuitenkaan kysele tai varmistele. Jos ohjeet ovat epäselvät niin se menee niin kuin parhaaksi näkee. Omasta mielestään hän on maailman paras kaikessa. Ja sitähän se on. Se ei ole liian kiihkeä eikä se sählää, mutta on kuitenkin tosi nopea ja innokas tekemään kaikkea mitä ikinä ihminen keksiikään. Link ei ole ahne, mutta palkkautuu kyllä herkullisilla nameilla. Palkkauksessa lelupalkka on kuitenkin ylivoimaisesti paras, ja yritän aina mahdollisimman paljon käyttää lelupalkkaa. Se on kaikkien kaveri ja lähtee tekemään kenen kanssa vaan.

Link on perus bc-tyyliin suhteellisen ohjaajapehmeä, mikä tekee arjesta helpon. Esimerkiksi vaikka sillä on riistaviettiä, niin olen saanut sen 100% varmaksi rusakoiden kanssa ja voin pitää vapaana missä vain. Se ei kuitenkaan ole mielistelevä tai anteeksipyytävä, vaan sellainen tosi iloinen elämää rakastavaa tyyppi

Link on oman tiensä kulkija. Se kulkee lenkillä mielellään pitkän matkan päässä minusta ja mökillä saattaa lähteä kauas omasta pihasta leikittämään tuttuja lapsia. Se ei valitse lauman keskipisteessä olemista, vaan puuhailee omiaan ja tutkailee maailmaa. Kotona se kuitenkin tykkää tulla viereen nukkumaan, vaikka myös viihtyy yksin eteisessä omassa rauhassaan ja mökillä nukkuu mielellään ulkona.

Agilitykentällä Link on nopea, estehakuinen, itsenäinen ja maailman onnellisin & iloisin. Se tykkää tehdä itsenäisesti ja ohjaajan lähellä tekeminen on vaatinut aika paljon treeniä. Iän myötä fokus ohjaajaan on kuitenkin parantunut, ja nykyään mennään todella kivasti yhdessä radalla. Suoraan juokseminen on kivempaa kuin kääntyminen, mutta kunhan maltti riittää niin kroppa vääntyy tiukkoihinkin käännöksiin eikä se pudottele rimoja. Toisaalta sillä on aivan upea estefokus ja radanlukutaito. Link nousi nopeasti 3-luokkaan ja viime kesänä se kirmaili SM-finaaliin asti. Tokossa Linkillä on TK 1 ja PK-puolella kisaaminen on toistaiseksi jäänyt BH-kokeen suorittamiseen.

Paimennuksessa Link on intensiivinen ja yllättävän kiihkeä. Linkin suurin heikkous paimennuksessa on ohjaaja, sillä Link on minun ensimmäinen paimenkoira. Kokeneella ohjaajalle Link olisi varmasti päässyt jo aika pitkälle, mutta nyt hän joutuu etenemään minun vauhdissa. Hitaasti hyvä tulee.
Link on kuvattu kauttaaltaan luustoltaan terveeksi, ja sen silmät on tutkittu terveeksi. Linkin sisarukset ovat olleet myös hyvin terveitä. Yhdellä siskolla on C/B lonkat. Linkin sisarukset harrastavat agilityä, tokoa, PK-lajeja ja paimennusta.

Linkin emä Fly on irlannin tuontinarttu, T. Dohertyn kasvatti. Se on vilkas, ketterä pieni narttu, jolla on hyvä keskittymiskyky. Flyllä on paimennuksessa silmää, mutta ei ole jumittavaa tyyppiä. Ei arkuuksia. Fly on kuvattu terveeksi luustoltaan. Sillä on kaksi pentuetta, joista toisessa (i. Karl Kemi) on yksi OCD tapaus.

Linkin isä Vallhunden Tom "Tauno" oli lyhytkarvainen trikki uros. Sillä on yli 40 jälkeläistä SKL rekisterissä ja jälkeläisnäyttö on ollut todella tervettä. Tauno oli vahva, itsevarma paimenkoira ja luonteeltaan avoin ja varma uros, jota ei maailman pikkumurheet hetkauttaneet. Tauno harrasti paimennusta ja agilityä kolmosluokassa. Tauno oli valtavan hieno bordercollie, joka hurmasi kaikki upealla luonteellaan ja olemuksellaan.


Linkillä on yksi 02/2018 syntynyt pentue (e. Päättymätön Juju). Kaikki pennut ovat toistaiseksi olleet terveitä ja todella mukavia bordercollien alkuja. Pennut ovat suhteellisen kiihkeitä (erityisesti nartut) ja intensiivisiä menijöitä, joilla on erinomainen keskittymiskyky ja työmoottori.

Katesta voi lukea sen omilta sivuilta. Kate asustelee Iidan luona nykyisin ja he kilpailevat agissa 3 luokassa. Katesta otetaan vielä geenitestit talven aikana.Tulevasta pentueesta:

päivitetään myöhemmin....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uudet kotisivut

Täältä löytyisi uudet kotisivut. Ne on vielä vähän kesken, mutta kuulumiset päivitän nyt jatkossa sinne.

https://lehtoaro.wixsite.com/website/etusivu

Suunnitelmiin muutos! Ebba aloitti juoksun

Nyt kävi niin, että piti otta plan-b käyttöön. Ebba aloitti juoksun jo nyt ja en mitenkään pysty lähtemään Ranskaan nyt, koska Madden pennut syntyy juuri samalla viikolla kuin Ebba pitäisi astuttaa.

Joten jos silmätarkastuksessa ei ilmene mitään ihmeellistä, niin astutan Ebban norjalaisella Shepillä joka on täällä jalostuslainassa tämän talven.

Lisää Shepistä voi lukea täältä ja täältä

Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyisi toukokuun alussa ja olisi luovutuksessa heinäkuun alussa.Madden pennut lähti omiin koteihin

Nyt on ollut niin kiirettä, että tänne päivittäminen on jäänyt. Madden pennut lähti viime viikonloppuna omiin koteihinsa. Hilda jäi vielä ilostuttamaan meitä parin viikon ajaksi.

Ebban pennut pitäisi syntyä viikon päästä. Röntgenissä näkyi 5-6 pentua. Toivotaan, että kaikki menee tällä kertaa hyvin ja saadaan kaikki pennut elävinä maailmaan.

Yritän ehtiä vastaamaan sähköposteihin mahdollisimman pian!