Pentue suunnitelmat / Litter plansTalvi  2019

Kate x Link

Jos urospentu kiinnostaa, niin ota yhteyttä lehtoaro@hotmail.com. 
Narttupennut on alustavasti varattuja
Jonna kertoo Linkistä

Link on hyvin helppo bc, sellainen minulle täydellinen tyyppi. Jos muutamalla sanalla pitäisi kuvata sitä niin voisi sanoa, että se on kiltti, järkevä ja loputtomalla työmoottorilla varustettu vesipeto. Se ei pelkää ääniä, alustoja tai mitään muutakaan, ja kulkee helposti mukana missä vaan. Link ei välitä kaupungin hälinästä – hipsterpoika on asunut ensimmäisen vuotensa Helsingin Kalliossa ja viihtyi varsin hyvin. Link on keskikokoinen, noin 52-53cm ja vajaa 19kg.

Link on todella sosiaalinen tapaus. Se RAKASTAA ihmisiä, lapsia ja koiranpentuja, tulee toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa. Lenkeillä minun täytyy olla tosi tarkkana, että se ei juokse tervehtimään ihan joka ikistä vastaantulijaa. Link on myös aivan ilmiömäisen hyvä perheen toisen koiran kanssa, joka on arvaamaton ja hetkittäin suhteellisen aggressiivinen uros.

Link toimii erinomaisesti tokossa, pk-puolella, agilityssa ja paimennuksessa. Työssä Link on työnarkomaani, joka tekee työtä työnteon vuoksi eikä niinkään ihmiselle. Se on tosi järkevä ja se haluaa aina tehdä oikein, mutta ei kuitenkaan kysele tai varmistele. Jos ohjeet ovat epäselvät niin se menee niin kuin parhaaksi näkee. Omasta mielestään hän on maailman paras kaikessa. Ja sitähän se on. Se ei ole liian kiihkeä eikä se sählää, mutta on kuitenkin tosi nopea ja innokas tekemään kaikkea mitä ikinä ihminen keksiikään. Link ei ole ahne, mutta palkkautuu kyllä herkullisilla nameilla. Palkkauksessa lelupalkka on kuitenkin ylivoimaisesti paras, ja yritän aina mahdollisimman paljon käyttää lelupalkkaa. Se on kaikkien kaveri ja lähtee tekemään kenen kanssa vaan.

Link on perus bc-tyyliin suhteellisen ohjaajapehmeä, mikä tekee arjesta helpon. Esimerkiksi vaikka sillä on riistaviettiä, niin olen saanut sen 100% varmaksi rusakoiden kanssa ja voin pitää vapaana missä vain. Se ei kuitenkaan ole mielistelevä tai anteeksipyytävä, vaan sellainen tosi iloinen elämää rakastavaa tyyppi

Link on oman tiensä kulkija. Se kulkee lenkillä mielellään pitkän matkan päässä minusta ja mökillä saattaa lähteä kauas omasta pihasta leikittämään tuttuja lapsia. Se ei valitse lauman keskipisteessä olemista, vaan puuhailee omiaan ja tutkailee maailmaa. Kotona se kuitenkin tykkää tulla viereen nukkumaan, vaikka myös viihtyy yksin eteisessä omassa rauhassaan ja mökillä nukkuu mielellään ulkona.

Agilitykentällä Link on nopea, estehakuinen, itsenäinen ja maailman onnellisin & iloisin. Se tykkää tehdä itsenäisesti ja ohjaajan lähellä tekeminen on vaatinut aika paljon treeniä. Iän myötä fokus ohjaajaan on kuitenkin parantunut, ja nykyään mennään todella kivasti yhdessä radalla. Suoraan juokseminen on kivempaa kuin kääntyminen, mutta kunhan maltti riittää niin kroppa vääntyy tiukkoihinkin käännöksiin eikä se pudottele rimoja. Toisaalta sillä on aivan upea estefokus ja radanlukutaito. Link nousi nopeasti 3-luokkaan ja viime kesänä se kirmaili SM-finaaliin asti. Tokossa Linkillä on TK 1 ja PK-puolella kisaaminen on toistaiseksi jäänyt BH-kokeen suorittamiseen.

Paimennuksessa Link on intensiivinen ja yllättävän kiihkeä. Linkin suurin heikkous paimennuksessa on ohjaaja, sillä Link on minun ensimmäinen paimenkoira. Kokeneella ohjaajalle Link olisi varmasti päässyt jo aika pitkälle, mutta nyt hän joutuu etenemään minun vauhdissa. Hitaasti hyvä tulee.
Link on kuvattu kauttaaltaan luustoltaan terveeksi, ja sen silmät on tutkittu terveeksi. Linkin sisarukset ovat olleet myös hyvin terveitä. Yhdellä siskolla on C/B lonkat. Linkin sisarukset harrastavat agilityä, tokoa, PK-lajeja ja paimennusta.

Linkin emä Fly on irlannin tuontinarttu, T. Dohertyn kasvatti. Se on vilkas, ketterä pieni narttu, jolla on hyvä keskittymiskyky. Flyllä on paimennuksessa silmää, mutta ei ole jumittavaa tyyppiä. Ei arkuuksia. Fly on kuvattu terveeksi luustoltaan. Sillä on kaksi pentuetta, joista toisessa (i. Karl Kemi) on yksi OCD tapaus.

Linkin isä Vallhunden Tom "Tauno" oli lyhytkarvainen trikki uros. Sillä on yli 40 jälkeläistä SKL rekisterissä ja jälkeläisnäyttö on ollut todella tervettä. Tauno oli vahva, itsevarma paimenkoira ja luonteeltaan avoin ja varma uros, jota ei maailman pikkumurheet hetkauttaneet. Tauno harrasti paimennusta ja agilityä kolmosluokassa. Tauno oli valtavan hieno bordercollie, joka hurmasi kaikki upealla luonteellaan ja olemuksellaan.


Linkillä on yksi 02/2018 syntynyt pentue (e. Päättymätön Juju). Kaikki pennut ovat toistaiseksi olleet terveitä ja todella mukavia bordercollien alkuja. Pennut ovat suhteellisen kiihkeitä (erityisesti nartut) ja intensiivisiä menijöitä, joilla on erinomainen keskittymiskyky ja työmoottori.Kate asustelee nykyisin Iidan perheen luona ja he kilpailevat agilityä 3 luokassa. Heillä on 1 agilityserti. Kate on arjessa rauhallinen ja tulee laumassa helposti toimeen toisten koirien kanssa. Kate on tottunut lapsiin, eikä lasten touhujen kanssa ole ollut mitään ongelmaa. Kate on avoin ihmisille ja vieraille koirille. Kate on nopeaoppinen ja haluaa kovasti tehdä ihmisen kanssa töitä. Se on ihmiseen vahvasti leimautuva. Katella ei ole ollut ääniherkkyyksiä tai alusta-arkuuksia. Kate on ahne ja ja on helposti palkattavissa ruualla. Leluja ja sosiaalista palkkaa voi myös helposti käyttää.  Kate ei ole herkkä tai mielistelevä, mutta bordercollielle tyypillisesti ohjaajapehmeä, mutta Katella on myös omia ajatuksia pääkopassa ;)

Katella ei ole paljoa silmää, eikä ole koskaan kytännyt leluja tms. Lampaille Kate on syttynyt ja sillä voisi myös kilpailla paimennuksessa. Katen suku on paimenlinjainen.

Katen sukutaulusta löytyy Hollantilaisen paimengurun Serge Van Der Zweep kuuluisa Jim jolla on paljon hyviä paimennus- ja agilityjälkeläisä euroopassa. Sukutaulusta löytyy myös James McGeen Becca , joka on paimennuksen maailmanmestari vuodelta 2011.  Ja myös kuuluisan Jaran Kniven Moel Nap


Tulevasta pentueesta:

Odotan pennuista vahva viettisiä, avoimia, omilla jaloillaan seisovia ja hyvällä on/off kytkimellä varustettuja iloisia kaikkeen harrastamiseen sopivia työmyyriä.

Nartut saattavat olla kooltaan pieniä pk puolelle, mutta esim. pelastuspuolelle varmasti sopivia kokonsa puolesta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kate x Link pentue laitettu alulle

Joulun aikaan laitettiin pienet Kate x Link pentuset tilaukseen <3 Nyt sitten odotellaan utraa. Jos urospentu kiinnostaa, niin ota...