lauantai 4. marraskuuta 2017

Syksy vaihtui talveksi


On taas se aika vuodesta, että pimeys tulee aikaisin ja tulee vietettyä aikaa enemmän sisätiloissa. Paimennuskin rupeaa jäämään pikku hiljaa vähemmälle ja tarkoitus olisi ruveta kisaamaan taas agia enemmän.

Puhti ja Ebba kävi Perniössä Sbcak:n paimennuskisoissa pari viikko sitten. Ebba kisasi 2 luokassa ja Puhti 1 luokassa.

Olin ajatellut, että nyt vihdoin päästään Ebban kanssa sellaisiin ihan tavallisiin kisoihin, kun meillä on aina ollut jotain erityistä viime kisoissa. Paikka oli tosi kaunis ja sääkin suosi vaikka aamulla olikin aika vilpoista. Rata näytti kivalle vaikkakin nosto olikin vino. Vinoa nostoa ei oltu aikaisemmin kisoissa tehtykkään, eikä oikein treeneissäkään kisamaisesti. Toki olin treenannut niin, että ohjasin koiraa nostossa ja olen joskus saattanut nostattaa vinoon.

Ebba lähti hyvin ja kuunteli stopin hyvin. Kuunteli myös nostossa, mikä oli tosi hienoa sillä viime kisoissa ei kuunnellut ja sitä ollaan nyt treenattu enemmän. Vino nosto teki minun hahmotuskyvylle tepposet ja viime hetkellä ohjasin lampaat ohi tuontiportin. Tolpankierto oli hyvä ja saatiin hyvät pisteet ajostakin, tähän mennessä parhaat.
Meidän matka tyssäsi sitten jakoon, sillä yksi lampaista ei halunnut pysyä porukassa vaan pyrki koko ajan takaisin lähtövarikolle. Aikamme yritettiin mutta ei saatu pidettyä lammasta porukassa vaan se pääsi livahtamaan varikolle. Tästä siis seuraa kisan keskeytys. Vaikka kisa päättyikin keskeytykseen olen hirmu tyytyväinen, että Ebba kuunteli nostossa ja otti vaan yhden väärän suunnan. Jospa ensikesänä sitten onnistuttaisiin saamaan kaikkien osa-alueiden onnistumiset samaan kisaan.Puhdin vuoro oli iltapäivällä ja nostokin suoristettiin 1 luokalle. Puhdin kanssa ei oikeastaan jännitä kauheasti, sillä se on niin kiltti kuuntelemaan käskyt.

Lähetin vasemmalta ja Puhti lähtikin hyvin , nosto ja tuonti oli hyvät. Tolpankiertokin onnistui ja ajossa lampaat lähti aika vauhdilla kohti ykkösporttia ja jouduin stoppaamaan ne, kun ne valui hieman vasemmalle. Tästä johtuen mentiin hieman sik-sakkia ja se näkyi ajopisteissä. Ykkösportin jälkeen yritin mennä peruskuljetusta mutta lampaat ei todellakaan halunneet tulla ihmisen luokse, joten päätin ajaa myös 1-2 portin välin. Tämä onnistuikin sitten hyvin ja kakkosportin jälkeen pääsin lampaiden edelle peruskuljetukseen.


Häkityksessä yksi lammas ei vaan halunnut mennä häkkiin ja sitä joutui hieman työstämään. Onneksi lopulta satiin se yksikin sinne häkkiin. Nyt jo huokaisin helpotuksesta sillä tiesin, että Puhti on luotettava ja itsevarma häkissä ja häkistä ulosotossa ei ole ongelmaa. Nämä onnistuivatkin hienosti.

Puhti saikin hienot 80p./100p.  Hakupisteet oli hienot 46p. Tällä tuloksella tultiin lopulta sijalle 3./11.
Olipa kivaa onnistua, kun ollaan niin ahkerasti kesä treenattu.
Punti sai vielä tuomarilta kehuja ja erityismaininnan "tämän päivän tuomarin suosikkikoira".
Puhti on kyllä niin kiva kisakaveri! Ei ole väliä lajista, se aina yrittää parhaansa ja on luotettava kisakaveri. Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea tuosta kaverista vielä kuoriutuukaan!

Madden juoksu ei ole vieläkään alkanut. Saisi jo alkaa, kun rupeaa kovasti kaipaamaan pieniä tassuja tänne talven iloksi! Madde on ollut oikeastaan treenaamatta vieläkin. Silloin tällöin se pääsee vähän tekemään agia, mutta oikeastaan se vaan taukoilee vieläkin.Katen puomin juoksari on nyt loksahtanut ja onnistuu joka treenissä. Katsoin, että maaliskuusa aloitettiin tämä projekti. Varmasti olisi saanut nopeamminkin valmiiksi jos olis ollut oma puomi pihassa ja olisi juoksuttanut enemmän. Nyt vielä vähän treenataan A:ta ja sitten mennään kisaamaan.
Tässä pikku pätkä Puhdinkin treenistäLampaatkin nauttivat muutamasta kauniista pakkaspäivästä. Nyt taas sataa vettä ja kaikki paikat on ihan mutaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...