maanantai 18. syyskuuta 2017

Syksy saapuu

Kesä meni nopeasti, niin kuin aina! Syksy on tuonut syyshommia. Uuhet saavat jäädä talveksi ja nyt ollaan rakennettu tuonne latoon lampaille talveksi paikkaa. Tarkoitus olisi, että voivat myös jaloitella pellolla kelien mukaan. Sain myös kerittyä lampaat, joten hyvällä mallilla on syyspuuhat lampaiden osalta.

Ebballe ja Puhdille on perusratapaikat varattuna ja katsotaan miten ne sitten menee. Parit paimennuskisat olisi vielä tarkoitus tälle syksylle kisata.

Puhti on kisannut parit 2 luokan agilitykisat ja yksi luva on saatu. Syksyn aikana tavoite olisi yrittää nostaa Puhti 3 luokkaan.

Ebbasta on muovautunut oikein kiva apuri noissa lammashommissa ja tässä kovasti miettii, että jos Katesta ei tulekkaan jostain syystä kakkoskoiraa noihin lammashommiin, niin mitäs sitten.. Ebba on kuitenkin jo 4,5 v ja toinen paimen pitäisi ehdottomasti olla kasvamassa jos esim. Ebballe sattuu jotain, eikä siitä ole apuriksi. Koiramäärää en haluisi kyllä enää lisätä mutta mutta..vaikeita juttuja. Jospa Katea kohta pääsisi kunnolla kouluttamaan ja se täyttäisi nuo kakkoskoiran toivomukset. Puhti on kyllä väläytellyt ihan hienoja juttuja, joten ei sekään ole mahdoton ajatus, että siitä kuoriutuisi hyvä apuri. Täytyy vaan katsoa miten koulutus etenee.
Katen kanssa ollaan nyt kisailtu möllikisoja agissa. Ollan tehty puhtaita ratoja ja sijoituttu sijoille 1. ja 2. Kate on kyllä tosi kiva ohjattava. Pysyy ohjauksessa tosi hyvin, reagoi rytmityksiin hyvin ja kääntyy tosi pienesti. Tosi mielenkiinnolla odotan mitä siitä kuoriutuu kun päästään oikeisiin kisoihin. Nyt olen aloittanut myös A:n opetuksen, eli tavoite kisata ensi vuonna on hyvällä mallilla.

Kaikkein jännintä tässä syksyssä on MaddexKeen pennut! Kovasti odottelen juoksun alkua, että päästäisiin käymään Ruotsissa. Jospa se juoksu kohta alkaisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...