lauantai 11. marraskuuta 2017

Ebba ja Puhti paimenkoirayhdistyksen perusradalla

Yksi tämän paimennuskauden tavoitteista tavoitteista oli osallistua Suomenpaimenkoirayhdistyksen perusradalle Ebban kanssa. Kun aikoinaan rupesin ajattelelmaan työlinjaisen bordercollien hankkimista ajattelin myös, että tottakai se viedään sitten paimenkoirayhdistyksen perusradalle, koska kyllähän työlinjaisen koiran täytyy rodunomainen koe suorittaa.

En kuitenkaan koskaan Madden kanssa uskaltautunut perusradalle, mutta kun Ebba tuli niin päätin että tämän koiran kyllä joskus vien.

Tämän kesän aikana päästiin sen verran paljon pyörittelemään lampaita, että perusradan suoritus rupesi tuntumaan ajankohtaiselta. Kesän aikana myös Puhdin osalta rupesin miettimään vaihtoehtoa, että senkin voisi viedä jo perusradalle. Ilmoitin kuitenkin vain Ebban, kun ajattelin että Puhti voi sitten ensi kesänä osallistua.

Ja taas kukonlaulun aikaan ylös ja tällä kertaa autonnokka suuntasi kohti Savonlinnaa. Olin kuullut sen verran etukäteen lampaista, että olivat aika kevyitä. Sehän sopi meille kyllä. Otin Puhdinkin mukaan, kun ajattelin että jos siellä tuleekin peruutuksia ja rupeaa tuntumaan, että haluaisin mennä myös Puhdin kanssa.

Menin Ebban kanssa ensin ja lampaat todella olivat aika liukkaasti liikkuvia ja eivät todellakaan tulleet tai jääneet ihmisen luokse. Ebba suoritti kuitenkin kaikki osa-alueet hyväksytysti ja oli kiva saada pitkäaikainen haave toteutettua!Kuulin paikan päällä että yksi oli osallistuja oli perunut tulonsa, joten ilmoitin Puhdinkin perusradalle. Puhti selviytyikin todella hienosti perusradasta ja sai kovasti kehuja tuomareilta. Tuli myös käsky mennä ensi kesänä kisaamaan 2 luokkaa Puhdin kanssa, sillä koira olisi sinne valmis.

Oli kyllä todella hienoa suorittaa perusrata vielä tälle syksyä molempien koirien kanssa ja ainahan se erityisen kivalta tuntuu suorittaa se omalla kasvatilla!

Perusradan suorituksesta saa hienon kunniakirjan ja täytyyhän nuo laittaa kehyksiin ja seinälle. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...