maanantai 6. marraskuuta 2017

Kauden viimeiset paimennuskilpailut Somerolla

Kun Puhti onnistui Perniössä niin kivasti ja Ebballa jäi niin pienestä kiinni onnistuminen ajattelin, että ilmoitan vielä koirat Somerolle. Siellä oli 2 starttia ykkösille ja 1 kakkosille.

Puhdille sain paikat mutta Ebba joitui jonotuslistalle. Otin Ebban kuitenkin mukaan, kun ajattelin että jos tulee peruutuksia.

Kisat alkoivat 08.30 ja paikalla pitää olla 0,5 h ennen rataantutustumista, joten autonokka lähti kohti Someroa aamulla klo 05.00. Kyllä sitä pari kertaa mietti, että olenko jo liian vanha näihin hulluihin lähtöaikoihin koiraharrastuksen vuoksi.

Ykköset aloitti ja Puhti lähti 6. paikalta.  Lampaat osoittautuivat ihan kivoiksi. Selkeästi hermostuivat nopeasti jos jotain säätämistä tuli, mutta rauhoittuivat kivasti jos koira käsitteli niitä rauhallisesti. Vetoja oli oikealle ja poistovarikko oli suoraan seläntakana, joten lampaat saattoivat tulla aika rivakasti tuonnissa.

Laitoin Puhdin oikealta ja se lähtikin hyvin ja kuunteli nostossa hyvin. Nosto oli kyllä hieno ja tuontikin hipoi täydellisyyttä. Tolpankierrossa Puhti lähti vähän hitaasti oikealle ja lampaat ehtivät valua hieman, mutta palautimme ne nopeasti linjalle. Olin päättänyt, että nyt oikeasti ajan koiraa joka askeleella ja katson lampaita ja yritä ennakoida niiden ajatuksia. Tämä onnistui hyvin ja lampaat marssikin tasaisesti eteenpäin. Puhti kuunteli temmonvaihtelut ja stopit ja suunnat hienosti. Häkityksessä oli jotain pientä säätöä mutta kaiken kaikkiaan olin tosi tyytyväinen rataan!

Vaikka tiesin, että rata meni hyvin oli pisteet mulle yllätys! Puhti sai hurjat 95./100p. ja hakupisteet yhtä vajaa täydet eli 49p. Huh Huh! En olisi uskonut, että tuollaisia pisteitä onnistun saamaan paimennuskisoista.

Toiselle radalle lähdettiin jo vähän liian rennoin mielin. Tuonnissa tultiin hieman ofline, mutta nyt tolpankierto onnistui hienosti. Ajossakin ei oltu ihan niin tarkkoja ja häkillä lampaat ryysäsi sinne sisään ennen kuin ehdin kunnolla edes porttia avata. Mutta olin todella tyytyväinen tähänkin rataan.
Puhti voitti molemmat radat, joten olin kyllä ihan super tyytyväinen meidän suorituksiin! Hieno Puhti !


Ykkösten jälkeen multa tultiin kysymään, että haluanko myös mennä Ebballa kakkosissa. Hetken epäröin, sillä olin jo ajatellut lähteä kotimatkalle. Päätin kuitenkin osallistua. Ebba lähti 5. eli viimeisenä 2 luokan koirana.

Lähetin Ebbankin oikealta ja Ebba lähti ehkä aavistuksen suoraan, joten nopea maahan käsky ja uusi suunta. Ebba ottikin käskyt hyvin ja laajensi kaarta hienosti. Kuunteli stopin myös nostossa, vähän jouduin Ebbaa ohjailemaan mutta se otti käskyt hienosti!

Mutta mihin olin erityisen tyytyväinen oli meidän ajo! Ebba malttoi kävellä, otti käskyt ja ei kaahannut vaikka ainahan se liikkuu nopeasti. Kun tultiin jakoon mulle iski joku aika-paniikki ja rupesin hätäilemään vaikka kuulin sitten myöhemmin, että mulla oli vielä 4 min aikaa tehdä jako ja häkki. Pari tosi räkäistä yritystä tehdä jako, mutta sitten rauhoituin ja saatiin onnistunut jako tehtyä. Sitten häkille ja muutaman kerran lampaat pääsi juoksemaan häkkiä ympäri, kun sain ne häkkiin. Tässä vaiheessa lähdin tosi nopeasti sulkemaan ovea ja lampaat säikähtivät ja sinkosivat ulos häkistä. Ei auttanut, kun aloittaa alusta. Onneksi saatiin ne vielä uudestaan häkkiin, mutta häkityspisteitä ei saatu kuin 1p.

Ebba oli kuitenkin tosi hieno ja harmi, etten ollut itse ihan sen arvoinen, kun se olisi kyllä ansainnut ne menetetyt pisteet mitkä hätäilyni takia menetettiin.

Ebba tuli kuitenkin toiseksi ja ansaitsi PAIM2 tittelin nimensä eteen ja saisi startata 3 luokassa, mutta kyllä me vielä jatketaan harjoituksia 2 luokassa ensi kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...