Madde x Ray pentue 2015
Eiri greme Ray x Toberoi queen of heart´s

synt. 13.07.2015

4 urosta ja 1 narttu

astutettu juoksupäivistä 11,13 ja 14
astutus oli luonnollinen ja tiineys sujui ongelmittaMindpower Wisdom


"Muusi"


syntynyt 13.072015
uros
ruskea-valkoinen, mottlet
lyhytkarvainen
51 cm / 16 kg
omistaja: Mariel Alin, Helsinki

lonkat: A/A
kyynäret: 0/0
polvet: 0/0
  silmät: 
 olat: terveet
selkä: terve ( epävirallisesti )
         geenitestit: TNS ja NCL normaali vanhempien perusteella
kivekset: puutteelliset


Harrastukset: 
Agility 2 luokka, toko TK2, rally-toko alo ja home-/kaukolämpökoira touhut

Luonne omistajan sanoin:

Muusi on äärimmäisen kiltti ja nöyrä, nyt 9 kuukauden ikäinen teinikoira. Se haluaa tehdä kaiken aina oikein. Pahinta Muusille on, jos omistaja ei ole tyytyväinen. Muusi rakastaa muita koiria ja ihmisiä. Lapset ovat vielä välillä nopeine liikkeineen jännittäviä, mutta kiinnostavat kyllä. Muusilla on ääretön ruokahalu ja se jaksaisi leikkiä päivästä toiseen. Sillä on hyvä taistelutahto ja se on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen palkan. Muusilla on todella hyvä on/off nappi, se syttyy tekemiseen heti kun sille antaa luvan ja toisaalta taas rauhoittuu hallissa tai kotona lepäämään kun mitään ei tapahdu. Muusin harrastuksiin kuuluu agility, toko ja hajuerottelu. Nyt 9 kk ikäisenä Muusi on jo harjoituksissa haistanut ja ilmaissut ensimmäiset homeensa oikeasta kohteesta. Kaukolämpökoiran hommia Muusi pääsee myös toivottavasti tekemään tulevaisuudessa. Kaikenkaikkiaan Muusi on nöyrä ja iloinen työmyyrä, jolla on suuri sydän.Mindpower Watti


20 months old


"Teho"

syntynyt 13.07.2015
uros
ruskea-valkoinen
lyhytkarvainen
49 cm / 14 kg
omistaja: Tia Artela, Helsinki

lonkat: A/A
kyynäret: 0/0
polvet: 0/0
  silmät: ok
 olat: terveet
selkä: LTV0 ja VA1
                 geenitestit: TNS ja NCL normaali vanhempien perusteella
kivekset: toinen puuttuu
muuta : kaularangassa kaksi yhteenkasvanutta nikamaa

Harrastukset: 
agility 1 luokka, paimennus

Luonne omistajan sanoin:

Teho 8 kk on pieni, vilkas ja nopea liikkeinen Bc:n alku. Kaikin puolin nimensä veroinen kaveri! Teho on sosiaalinen vieraita ihmisiä kohtaan, vieraita koiria alkuun vähän jännittää mutta voi olla ikä kysymyskin. Tykkää kyllä juosta ja leikkiä muiden kanssa kunhan ensin on tutustuttu. Teholla riittää omaa tahtoa ja olenkin joutunut tarkkaan harkita omia tekemisiäni etten joudu Tehon sätkynukeksi! grinhymiö

Toivon siitä itselleni harrastuskaveria lähinnä agilityyn ja paimennukseen, mutta aika näyttää mitä kaikkea puuhastellan ja mihin erityisesti panostetaan.Luonne 20 kk

Teho on vilkas, vauhdikas ja sähäkkä. Tehosta löytyy terävyyttää. Jos Tehoa epäilyttää jotkin asiat se vaatii jonkin verran aikaa tottuakseen niihin. Muita koiria Teho vähän jännittää mutta vapaana ollessaan on tullut kaikkien kanssa toimeen. Teho elää kahden vanhemman uroksen kanssa eikä ole osoittanut dominassia omaa laumaa kohtaan. Teho leikkii ja syö hyvin, tosin ruokaa ei pidä palkkana ihan kaikissa tilanteissa. Teho tekee mielellään ohjaajalle töitä ja sanoisin ettei ole kovin kova mutta kestää hyvin myös ohjaajalta tulevaa painetta. Ääni tai alusta herkkyyksiä ei ole ainakaan tähän ikään mennessä ilmennyt. Agilityssä Teho on nopea ja lukee tarkasti ohjaajaa sekä liikettä. Kääntyy hyvin pienellä ohjauksella ja haluaa kovasti tehdä oikein. Tällähetkellä Teholla on suurempi ohjaajafokus kuin estefokus. Tätä yritetään treenata tasapainoon. Paimennus on Tehon kakkos laji ja se onkin syttynyt lampaille. Nuorempana Teho on ollut hyvinkin kiihkeä lampailla. Nykyään paine on mennyt läpi ja myös ohjattavuutta on löytynyt. Teholla on kuitenkin vielä taipumus lähteä juoksentelemaan jos tilanne on sille sen mielestä liian haastava tai se alkaa väsyä.Teho 2 v.

Teho 2 v.


Teho 1v.PPR1 PAIM1 Mindpower Warrior

"Puhti"

syntynyt 13.07.2015
uros
ruskea-valkoinen, mottlet
lyhytkarvainen
54 cm / 18 kg
omistaja: kasvattaja

lonkat: A/A
kyynäret: 0/0
polvet: 
  silmät: pentupeilaus, terveet
 olat: epävirallisesti terveet
selkä: epävirallisesti terve
            geenitestit: TNS, NCL, IGS normaali vanhempien perusteella
kivekset: normaalit


Harrastukset: 
agility 2 luokka, paimennus PPR1 PAIM1 ,PPR (Spky:n perusrata suoritettu 2017), toko


Luonne:

Puhti 12 kk

Puhti on tasainen kaveri, joka seisoo vahvasti omilla jaloillaan. Se tulee edelleen kaikkien kanssa hyvin toimeen ja ei ole koskaan joutunut mihinkään tappeluihin. Puhti liikkuu reippaasti kaupunki ympäristössä, eikä osoita mitään alusta herkkyyksiä. Ei reagoi mihinkään koviin ääniiin tai ukkoseen.  Puhdissa ei ole terävyyttä ja se on osoittanut olevansa vahvahermoinen kaveri. Murkkuikäkään ei tuonut Puhdin luonteeseen mitään kummallisuuksia.  Puhdilla on myös jonkun verran omaa tahtoa, mutta kiltti poika pohjimmiltaan on.  Puhti leikkii hyvin leluilla ja ruokakin kelpaa hyvin. Puhdilla on erittäin hyvä keskittymiskyky.

Puhdista löytyy lisätietoa sen omilta sivuilta.

Puhti 1 v

Puhti 1 vMindpower Wizard


"Ralf"

syntynyt 13.07.2015
uros
ruskea valkoinen, mottlet
pitkäkarvainen, medium
52,5 cm / 17 kg
omistaja: Alexanrda Lappalainen, Vantaa

lonkat: A/B
kyynäret: 0/0
polvet: 0/0
  silmät: terveet
 olat: terveet
selkä: terve ( epävirallisesti )
                    geenitestit: CEA normaali (optigen), TNS normaali, IGS normaali (Laboklin), NCL normaali vanhempien perusteella
kivekset: normaalit
muuta: Ralf reagoi hetkellisesti autoiluun/pelkäsi autoilua auton vaihdon yhteydessä mutta saatiin siedätettyä ja tällä hetkellä Ralf on häkissä rento autoilessa
Harrastukset: 
agility 3 luokka, TK1 

Luonne omistajan sanoin:

7,5kk
Ralf on erittäin eloisa, vilkas, mutta tasapainoinen nuori bordercollie poika. Ja unohdin mainita, suloinen, hellyydenkipeä pomppiva pusukone!
Ralf rakastaa ihmisiä mikä näkyi jo pentulaatikossa. Oli aina ensimmäinen pentu joka kiipesi syliini kun kävin niitä katsomassa. Saan oikein pidellä poikaa jotta päästää vieraat sisälle ilman pomppu-pusu vastaanottoa. Ralf tosiaan pomppii välillä ihan pään korkeudelle paikoiltaan ja lipaisee nenästä ”hassu eläin”. 
Ralfin kanssa ollaan tehty paljon kaikkea tähän päivään asti vaikka vasta 7 kuukautta vanha. Temppuja ollaan opeteltu paljon ihan pienestä pitäen ja poika on oppinut todella nopeasti uusia asioita ehdollistamalla. Hän onkin kova tarjoamaan asioita ja varsinkin kun oppii jotain muistaa sen kyllä todella hyvin ja kylmäksi et jää koskaan ilman että tarjoaisi sinulle jotain.
 Tokoa ollaan myös reenailtu jonkun verran.  Kotona ollaan opiskeltu yhdessä perusasioita kuten istu, maahan, seiso, sivulle, seuraa, nouda ja esineen kiertoa.
Agilityn alkeita ollaan myös rakenneltu. Itse kun olen kovin tarkka ettei koira ennen vuoden ikää tee mitään liian fyysistä, niin ollaan sillä menty ja silti voitu tehdä paljon kaikkea. 
Ralf huomaa uusia asioita ja reagoi, mutta palautuu niistä samntein ja toisella kerralla ne on jo osa elämää, aika tervettä mielestäni. Ei tyhmänrohkea mutta silti rohkea!
 Tykkään Ralfista tosi, tosi paljon ja tehdään me yhdessä mitä tahansa niin aina meillä on kivaa yhdessä. Olen siitäkin iloinen että harjoiteltiin paljon hihnassakävelyä ja kontaktia minuun jotta myöhemmin on mukavaa lenkkeillä ilman ”pulkkameininkiä”. Tällä hetkellä Ralf käveleekin kovin kivasti hihnassa ja aina välillä pysähtyy ja katsoo minuun että hei ollaan yhdessä lenkillä! 
Ralf aloittaa myös tutustumisen ”hajujen maailmaan”. Toiveena olisi saada Ralfista kanttarellikoira! 
Kiitos Sannalle tästä upeasta nuorukaisesta. Ralf on ollut kaikkea mitä toivoin ja enemmänkin! Minulle tärkeintä on terve, hyväluontoinen ja sosiaalinen koira jolla on pääkoppa kunnossa. Ne kun on pohjana voi sitten rakentaa pidempää polkua!
Mindpower Woohoo
"Skyr"


syntynyt 13.07.2015
narttu
ruskea-valkoinen, mottlet
lyhytkarvainen
48 cm / 14 kg
omistaja: kasvattaja 
c/o Anita Kokkonen, Oulu

lonkat: A/A
kyynäret: 0/0
polvet: 
  silmät: pentupeilaus, terveet
 olat: terveet
selkä: LTV0 VA0 SP0
                  geenitestit: TNS ja NCL vapaa vanhempien perusteella

Harrastukset: 
agility, toko, paimennus

Luonne omistajan sanoin:

Skyr 7,5kk. Skyristä tulee ihan ensimmäisenä mieleen sana kiltti. Se ei tee tahallaan mitään väärin. Skyr on sosiaalinen ja tulee tosi hyvin juttuun niin ihmisten, koirien ja kissojen kanssa. Skyrin paras kaveri on ehdottomasti Siri- parsoni, jonka kanssa on kiva leikkiä ja nukkua tiukasti vierekkäin. Tähän asti ollaan harrastettu agilityä ja käyty pari kertaa lampailla. Agilitystä tykkää kovasti ja oppii asioita mukavasti. Välillä keskittyminen saattaa herpaantua, jos reenikaverilla menee lujaa. Silloin sitä pitää jäädä hetkeksi tuumailemaan. Paimenessa syttyi heti ja varmasti tulisi loistava paimen, jos vain olisi mahdollista päästä useammin lampaille. Tokoa on aloiteltu, mutta agility on se ykkösjuttu. Reeneissä palkkautuu helposti niin nameilla kuin leluilla, mutta karvalelut on se ihan paras juttu ja saa Skyrin silmät loistamaan. Skyrillä on todella hyvä taistelutahto. Tähän asti Skyr on ollut sitä mitä toivoin; hyvä harrastuskaveri hyvällä työmoottorilla ja sopivalla ripauksella huumoria.


Luonne 2v. Anitan kertomana

Skyr asuu neljän koiran laumassa ja on lauman toiseksi nuorin. Nuoresta iästä huolimatta Skyr on ehdottomasti meidän lauman helpoin ja järkevin koira. Skyr on kiltti, helppo ja sosiaalinen ja tuleekin hyvin toimeen vieraidenkin koirien kanssa. Matkustaminen ja vieraissa paikoissa oleminen on helppoa ja mutkatonta Skyrin kanssa. Skyr ei reagoi yllättäviin tai koviin äänin. Skyrille ei ikinä tarvitse korottaa ääntä ja pentuaikana tehdyt tihutyöt rajoittui tyynynkulman maisteluun ja parin siivousliinan repimiseen. Skyr tykkää olla lähellä ja onkin aina siellä missä ihmiset on. Yötkin nukkuu vieressä. Olen antanut Skyrille aikaa kypsyä ja kehittyä kaikessa rauhassa ja harrastusten kanssa en ole pitänyt mitään kiirettä. Nyt 2-vuotiaana koira tuntuu hyvältä ja sen kanssa on mukava reenata ja sitä on ilo työstää. Agilityyn on syttynyt ja siitä tykkää valtavasti. Agility onkin meidän päälaji, jossa on käyty muutamat epikset. Ajatuksena on startata virallisissa kisoissa syksyn/talven 2017 aikana, kunhan vielä viilataan muutama pikkujuttu kuntoon.

Paimennus ja toko on meillä sivulajina. Skyr palkkautuu hyvin nameilla ja leluilla, mutta pitää enemmän lelupalkasta. Taistelee hyvin ilman että menisi "kuppi nurin". Skyrillä on myös ihan oma harrastus, nimittäin telkkarin katselu. Ja melkeinpä ohjelma kuin ohjelma kelpaa. Parhaimpia on kuulema sellaiset, missä on eläimiä. Skyr on ollut täysin terve ja eläinlääkärissä ollaankin käyty vain ne pakolliset reissut (rokotukset, virall. rtg kuvat...).
Skyr 2v.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...