PuhtiPPR1 PAIM1 PPR
MINDPOWER WARRIOR

Spkyn perusrata suoritettu 2017
Spkyn II-luokan mestaruuskisoissa sija 3. 2018
Spkyn II-luokan mestari 2019
Kilpailee paimennuksessa 3 luokassa

"Puhti"


 syntynyt 13.07.2015
uros
ruskea/valkoinen
lyhtykarvainen
53 cm
18 kg
lonkat: A/A
kyynäret: 0/0
polvet:
olat: epävirallisesti terveet
selkä: oikea määrä nikamia ja ei spondyloosia 20 kk iässä. Kuvataan virallisesti myöhemmin.

geenitestit: 
CEA normal by Laboklin
SN normal by Laboklin
TNS, NCL ja IGS normal by parentage
MyDogDNA all clear

silmät: terveet 2023
kivekset: normaalit


Harrastukset: 
Agility 3 luokka, toko, paimennus 3 luokka

Luonne:

Puhti oli pentueen disel-moottorilla varustettu urospentu. Veljeksistä selkeästi rauhallisin ja "hitain". 
Paljon on samoja piirteitä kun Maddessa pentuna, mutta myös ihan Puhdin itsensä näköisiä luonteenpiirteitä. Puhti on samanlainen pohtija kuin Madde oli pienenä, ja ehkä jopa hieman jähmeän tuntuinen. Kuitenkin vilkas, touhukas ja hieman itsenäinen tyyppi. 
Puhti liikkuu reippaasti eri ympäristöissä ja on osoittautunut olevansa sosiaalinen ihmisille ja toisille koirille. Puhti syttyi lampaille 4kk iässä.


Mielenkiinnolla odotan mitä tästä pienestä tosikosta kuoriutuu ;)Puhti 8 kk :

Puhdista on kuoriutunut oikein hauska ja huumorintajuinen teinikoira. Sen luonne on järkevän tasainen, mutta kuitenkin sillä on pieni pilke silmäkulmassa kokoajan. Puhti tulee kaikkien kanssa juttuun. Se on avoin ja leikkisä ja innostuessaan se loikkii ja hyppelehtii hassusti ympäriinsä. Vaikka aluksi mietin, että mitenköhän kömpelö Puhdista tulee niin nyt iän myötä olen huomannut, että se käyttää todella taitavasti kroppaansa ja on ketterä liikkuessaan metsässä ja leikkiessään toisten koirien kanssa. Puhti on ahne ja se leikkii mielellään leluilla. Puhti on meidän perheen lellikki ja kultapoika <3


Puhti 12 kk

Puhti on tasainen kaveri, joka seisoo vahvasti omilla jaloillaan. Se tulee edelleen kaikkien kanssa hyvin toimeen ja ei ole koskaan joutunut mihinkään tappeluihin. Puhti liikkuu reippaasti kaupunki ympäristössä, eikä osoita mitään alusta herkkyyksiä. Ei reagoi mihinkään koviin ääniiin tai ukkoseen.  Puhdissa ei ole terävyyttä ja se on osoittanut olevansa vahvahermoinen kaveri. Murkkuikäkään ei tuonut Puhdin luonteeseen mitään kummallisuuksia.  Puhdilla on myös jonkun verran omaa tahtoa, mutta kiltti poika pohjimmiltaan on.  Puhti leikkii hyvin leluilla ja ruokakin kelpaa hyvin. Puhdilla on erittäin hyvä keskittymiskyky.


Puhti 2 vuotta

Puhti on osoittautunut oikein kivaksi harrastuskaveriksi. Tasapainoinen ja rento luonne tulee hyvin esille eri harrastuksissa ja sama näkyy kotioloissa. Puhti oppii asiat nopeasti ja suorittaa oppimansa tasaisen varmasti. Agilityssä vauhti on kasvanut kokemuksen myötä ja Puhti on oikein kiva ohjattava. Tokossa voimakkaasti työskentelevä,suoritusvarma ja hyvin häiriötä kestävä iloinen tekijä. Paimennuksessa rento, itsevarma, haluaa kuunnella ja tehdä yhteistyötä. Luonnolliset avoimet flänkit ja hyvä asenne lampaita kohtaan.
Kotioloissa Puhti on iloinen ja rento kaveri, joka tulee hyvin toimeen niin ihmisten, lapsien ja toisen koirien kanssa. Tähän mennessä ei ole myöskään ollut ongelmia narttulaumassa juoksuaikoijen kanssa. Puhti ei reagoi ukkoseen,ilotulituksiin eikä ampumiseen.
Puhti 2v. lampailla

Puhti 2v. lampailla


18 kk

18 kk

18 kk


Puhti 1 v

Puhti 1 v

Puhti 10 kk

Puhti 10 kk


Puhti 8 kkEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...