tiistai 8. lokakuuta 2013

Syksyn viimeiset lammastelut

Nyt viimeistään on todettava että syksykin on pitkällä sillä oli aika heittää hyvästit paimennystreeneille. Tuo paimennus se on koukuttavaa hommaa ja edelleenkin yksi suurimmista haaveistani on joku päivä saada omat lampaat. Tätä olen jo haaveillut varmaan 5 vuoden ajan. Tämä on yksi asia jonka aion vielä joskus toteuttaa :D
Madde oikein tärisi portilla kun pääsi pitkästä aikaa hommiin. Maddella on tehty niin hävettävän vähän tasapainotreeniä ja suuntia että nämä ovat sillä hieman vielä hakusessa. Mutta tosiaan niin kuin olen aiemmin maininnut kesän lampat olivat tuohon treeniin epäsopivat.
Joten suunnitelmissa treenata hieman kuljetusta ja sitten suuntia. Tasapainotreenissä Maddella meinas vähän ampua yli flänkit. Kun yritin saada sitä kaarelle niin se teki sellasen hehtaarin laajuisen kaaren..hmm..tämä olikin haastavaa. Päätin sitten vaan kieltää koiraa lähtemästä maatakiertävälle radalle ja sainkin hieman maltillisemmat kaaret mutta ihan selkeästi Maddella pitäisi olla pienempi tila missä tuota ihan perustreeniä tekee sillä se todella lähtee kauas. No toki sillä oli hieman ylimääräistä intoa hommassa mukana sillä se ei ollut päässyt pitkään aikaan mutta tuota ehdottomasti täytyy paljon treenata. Toki heti kun Madde ymmärsi mitä siltä halusin niin se teki niin. Nyt oli hyvän rauhallista peruskuljetusta ja sainkin maahanmenot paremmiksi kun ensin käskytin seis ja sitten maahan. Nyt siinä kohti tulemisessa oli jo asennetta eikä sieltä vaan humputeltu.
Maddesn treenistä ei tullut oikein hyvää videota vaikka oli tarkoitus vähän kuvata. Tässä kuitenkin jotain ihan vähän
Ebban kohdalla Jussilan Leena sanoi viimeksi että voi kokeillä päästää irti jos on apukoira. Ja mehän päätettiin sitten Minnan kanssa kokeilla. Tarkoitus oli että Minna ohjaisi Ebbaa kun ohjaa kuitenkin Noitaa ja mä kuvaisin. No meni välillä hieman sekavaksi mutta hienosti Ebba kuitenkin lampailla pelitti. Eikä edes käyttänyt hampaita vaikka siinä yhdessä kohtaa olisi voinut.

Tässä video


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...