maanantai 7. tammikuuta 2013

Vuosi vaihtui

Se olis sitten 2013. Jospa tästä vuodesta tulisi hiukan parempi kun vuosi 2012 oli. Kaiken kaikkiaan koiratkin sairasteli paljon ja muutenkin oli hieman raskasta. Toki loppu vuodesta Madden saapuminen oli hieno juttu!

Tavotteita tälle vuodelle voisi asettaa Ponchon kohdalla Tokossa valioituminen. Agilityssä..hmm.. vaikka hyviä nolla ratoja ja jospa niitä hyppysertejäkin tulisi sen myötä. Mutta eipä tuo tuon koiran kohdalla niin välttämätöntä enää ole. Oon ruvennu miettimään että liekkö sitä saa edes SM-nollia kerättyä joten voi olla että ei edes yritetä sm kisoihin tähdätä..noh saa nähdä rupeeko niitä tippumaan vai ei. Seuraavan kerran olis tarkoitus kisata Oulussa helmikuussa.

Muuten Ponchon kohdalla todella toivon että se käyttäytyisi siivosti. Se menee aina niin että juuri kun huokasen että kaikki on mennyt hyvin niin se väläyttää taas sitä v..ttumaista puoltaan luonteesta. Yhtenä iltana tuossa tulin töistä ja lähdin tavanomaisesti tuonne pelloille juoksuttamaan koiria. Puhuin samaan aikaan puhelimessa kun huomasin että Poncho alkoi roikkua Madden kauluksessa ( samalla tavalla teki aina Aramikselle ) kielsin sitä sillä tiesin että se kuumuu moisesta riehumisesta. Jatkoin puhelua ja ei mennyt kun muutama hetki kun Poncholla meni ihan kuppi nurin ja se hyökkäs Madden päälle ja pyöritteli sen aivan täysin hankeen. Madde raukka yritti puolustautua eikä Poncho lopettanut ennen kuin menin kiskomaan sen pois sieltä Madden päältä. Noh taas hiukan Ponchon kanssa asiasta neuvoteltiin ja lenkki jatkui normaalisti.

Seuraavana aamuna päästin koirat normaalisti ulos ja menin itsekkin puita hakemaan. Otin koiria sisälle ja Poncho tuli ensin eteiseen niin kuin aina ennenkin ja Madde perässä. Sekunnin sadasosassa se kääntyi ja hyökkäsi Madden päälle. Madde ei siis edes ehtinyt kovin lähelle kun arvon rouvalle ei taas käynyt että toinen tulee samaan tilaan. En heti ehtinyt väliin ja Poncho ehti pyöritellä Madden taas maanrakoon. Tällä kertaa sillä seurauksella että korvat oli verillä :( Ja mullahan tuollanen käytös nostaa sellasen raivon että oli aika lähellä että olisin tehnyt sen päätöksen että nyt se koira lähtee!! Mä en vaan voi sietää tollasta täysin hallitsematonta agressiota!!!  Mä en voi ymmärtää miten toi koira ei hallitse tuota päätään paremmin, aina tulee tollasia aivan käsittämättömiä ylilyöntejä. Ja voisin kirjottaa romaanin kaikista tuon koiran ihme tempauksista ja järjettömästä säätämisestä mutta taidan jättää se toiseen kertaan!

Madden kohdalla tavoitteet on kasvaa kunnon koirakansalaiseksi ja opetella siinä sivussa hieman toko, agility ja jälki juttuja. Tokossa toivon että päästäisiin kesällä suorittamaan alemmat luokat ja syksyllä BH. Agilityssä jatketaan treenaamista ja katotaan kuinka kehitytään. Jospa sitä vaikka pääsisi jo syksyllä jäljen alokasluokkaan..iiik :) No on ainakin hyvät jäljestämis mahdollisuudet täällä jos vaan saan itseni raahattua jälkimetsään. Lampaita toivottavasti päästään  ihmettelemään enemmän sitten keväällä.

Tässä joku vanha kuva kun Poncho seuraa

Tässä Madde lampaita ihmettelemässä 6kk
Ja tässä talvisia puuhia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...