maanantai 14. tammikuuta 2013

Lumikenkäilyä ja tokojuttuja

Aivan ihana ulkoilu keli -7 pakkasta ja aurinko hieman pilkahteli pivien takaa. Otin lumikengät ja lähdin tonne vaaraan. Koiratkin sai mennä pehmeessä hangessa sillä tänne oli satanut uutta lunta yönaikana. Vähän mua mietitytti miten Ponchon selkä kestää hanki hyppelyä kun musta tuntuu että se vetää aina itsensä jumiin niin helposti. Sen viimekertaisten aggressioiden jälkeen se on ollu ihan siivosti. Annoin pari päivää kipulääkettä, hieroin sen ja BAT-loimi oli päällä. En hieronnassa löytänyt mitään selkeää kipukohtaa. Vääntelin myös kaikki nivelet. Mutta nyt siis ollut siivosti!

Tarvottiin siellä vaarassa n. 1 h ja kyllä välillä omatkin reidet hapotti kun tarpoi ylöspäin rinteitä. No alaspäin olikin sitten mukava lasketella tulemaan.

Madden noudon päätin ottaa ihan erityismietintään sillä haluan siitä vauhdikkaan. Ponchohan tulee loppuosan silleen hipsutellen. Enkä ole saanut sitä oikein ikinä kuntoon. No meillä on Ponchon kanssa ollut omat karikkomme arkielämssä joten varmaan heijastuu noudon palautuksiin. Ja onhan Poncho tosi ohjaajapehmeä koira.

Eilisessä treenissä tuli pieni mutka matkaan sillä jotenkin oletin että koira osaa mennä istumaan seisomisesta kapula suussa. Mutta aina kun pyysin Maddea istumaan se pudotti kapulan ja katsoi mua. Noh.. lopetin sillä en keksinyt heti ratkaisua ongelmaan. Hetken pohdittuani ajattelin tehdä vähän saalispalkkaus jännite leikkiä silleen että käskin istumaan ja otin narupallon ja annoin vähän padota ja sitten saaliille. No tämähän toimi hienosti ja Madde rupes istumaan vahdikkaasti. No sitten laitoin sen eteen istumaan ja sama juttu, jännite ja palkkaus.
Sitten yöksi hautumaan ja aamulla naksuttelin puisen paistinlastan pitoa kun aattelin että en halua negatiivisia mieleyhtymiä kapulaan. Pitää ja ottaa hyvin. Ote tiivis ja rauhallinen. Voi häiritä käsillä ja namilla. Sitten käskin Madden liikkeelle lasta suussa. Kantoi hyvin. No seuraavaksi oli sitten se ongelmakohdan vuoro. Eli seisomisesta istumaan lasta suussa. Kyllä ei Madde taida olla ihan nainen sillä sen verran oli aluksi hankaluuksia kahden asian yhtäaikaa tekemisessa :D kyllä siellä herneet pitkään raksutti ennenkuin peppu viimein meni alas mutta jee!! saatiin onnistuminen. Muutama toisto näitä ja sitten seuraava ogelmakohta eli istumisesta loppuasentoon eteen tuleminen. Sain kun sainkin Madden naksulla ottamaan tarvittavat kaksi askelta ja hirrrrveen paljon kehuja pikkukoira ansaitsi.
Tehtiin myös kaukkareita. Istu-maahan vaihdot nopeita läheltä namilla autettuna. Ja myös muutama toisto liikkeestä seisomista. Leikittiin lopuksi lelulla.

Ulkona otin muutaman putkeen lähetyksen kierron kautta. Kaksi toistoa niin että sai ampua eteenpäin ja kaksi tostoa niin että treenattiin putkijarrutusta. Kerran kepit. Ja paikalla istumista niin että kävelin eteenpäin ja nostin käden niinkuin agilityssä, odotin ja kutsuin ja sai ampua leluun kiinni.

Poncho treenasi kepit pari kertaa. Suora luoksetulo keppien jälkeen. Palkkaus eteenistumisesta. Nyt tuli vahdilla loppuun saakka.

                                                                      Vaarassa
                                                                 Madde maastoutuu
                                                           Aika saman kokoisia taitaavat olla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...