Siirry pääsisältöön

Maddelle pentuja keväälle 2015


Päivitetty sisarusten terveystuloksia 15.5.14

Jos kaikki menee hyvin niin Madde olisi tarkoitus astuttaa helmikuun 2015 juoksuun. Uros vaihtoehtoja on pari. Teen päätöksen kun tapaan koirat.

Haluan Maddesta itse pennun mutta en voi sitä nyt ottaa. Joten ettei enisynnytys menisi liian pitkälle ( Madde olisi liian vanha ) niin teetän yhdet pennut sillä nyt tulevana keväänä. Tietenkin sellasella varauksella että jos tulee jotain terveydellistä tai että luonteesta paljastuu jotain mistä en pidä niin sitten suunnitelmat peruuntuu :)

Madde on siis ihan terve. Lonkat A/A ja kyynäret 0/0. Selkä ja olat puhtaat. Ei ole sairastellut mitään eli on perusterve koira. Pentuesisaruksista kaksi siskoa on kuvattu ja nekin ovat ihan terveitä. Toinen on harrastuskaverina Helsingissä ja toinen enempi perhekoirana Espoossa, mutta harrastelevat jonkun verran paimennusta.

Terveystulokset löytyvät tuolta. Sisarukset ovat kaikki tutkittu terveiksi. Myös olat ovat terveet.

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER48814%2F12&R=297Luonteeltaan Madde on kiltti ja avoin ihmisiä ja toisia koiria kohtaan. Se on koira joka haluaa tehdä ohjaajalle ja haluaa tehdä oikein. Madde on pehmeä koira mutta pehmeys ei ole haitaksi koulutuksessa sillä Madde kestää hyvin, että siltä vaaditaan asiaoita. On äänivarma, sanoisin että Madde kuulee äänet mutta ei osoita arkuutta tai pelkoa. Ei ole pelokas tai hermostunut. Toki nuorenkoiran normaaleita ihmettelyitä on ollut mutta hetken mietittyään Madde ei välitä asioista.

Maddella on valitettavasti muutamia kurjia kokemuksia tuntemattomista koirista. Mutta siihen nähden se luottaa hyvin vieraisiin koiriin. Nyt kun ikää on tullut lisää se on jopa ehkä vähän välinpitämätön.

Madde on ollut "pikkuvanha" eli se oli jo nuorena hyvin järkevästi käyttäytyvä koira jonka kanssa on ilo liikkua ihan missä vain.

Koulutettavuudeltaan Madde on super. Se oppii asiat todella nopeasti ja jos vain tietää mitä pitää tehdä niin se suorittaa varmasti omalla tasollaan. Sillä on suuri taistelutahto ja moottori. Vaikka ulospäin Madde onkin aika viilipytty niin kun ruvetaan tekemää hommia pikkukoira syttyy heti. Lelut on ihan parasta mutta ruokakin kelpaa hyvin.

Madde on syttynyt lampaille ja ollaan jonkun verran paimenneltu.

Lisää infoa myöhemmin :)

lehtoaro@hotmail.comKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suunnitelmiin muutos! Ebba aloitti juoksun

Nyt kävi niin, että piti otta plan-b käyttöön. Ebba aloitti juoksun jo nyt ja en mitenkään pysty lähtemään Ranskaan nyt, koska Madden pennut syntyy juuri samalla viikolla kuin Ebba pitäisi astuttaa.

Joten jos silmätarkastuksessa ei ilmene mitään ihmeellistä, niin astutan Ebban norjalaisella Shepillä joka on täällä jalostuslainassa tämän talven.

Lisää Shepistä voi lukea täältä ja täältä

Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyisi toukokuun alussa ja olisi luovutuksessa heinäkuun alussa.Madden pennut lähti omiin koteihin

Nyt on ollut niin kiirettä, että tänne päivittäminen on jäänyt. Madden pennut lähti viime viikonloppuna omiin koteihinsa. Hilda jäi vielä ilostuttamaan meitä parin viikon ajaksi.

Ebban pennut pitäisi syntyä viikon päästä. Röntgenissä näkyi 5-6 pentua. Toivotaan, että kaikki menee tällä kertaa hyvin ja saadaan kaikki pennut elävinä maailmaan.

Yritän ehtiä vastaamaan sähköposteihin mahdollisimman pian!