lauantai 15. maaliskuuta 2014

Maddelle pentuja keväälle 2015


Päivitetty sisarusten terveystuloksia 15.5.14

Jos kaikki menee hyvin niin Madde olisi tarkoitus astuttaa helmikuun 2015 juoksuun. Uros vaihtoehtoja on pari. Teen päätöksen kun tapaan koirat.

Haluan Maddesta itse pennun mutta en voi sitä nyt ottaa. Joten ettei enisynnytys menisi liian pitkälle ( Madde olisi liian vanha ) niin teetän yhdet pennut sillä nyt tulevana keväänä. Tietenkin sellasella varauksella että jos tulee jotain terveydellistä tai että luonteesta paljastuu jotain mistä en pidä niin sitten suunnitelmat peruuntuu :)

Madde on siis ihan terve. Lonkat A/A ja kyynäret 0/0. Selkä ja olat puhtaat. Ei ole sairastellut mitään eli on perusterve koira. Pentuesisaruksista kaksi siskoa on kuvattu ja nekin ovat ihan terveitä. Toinen on harrastuskaverina Helsingissä ja toinen enempi perhekoirana Espoossa, mutta harrastelevat jonkun verran paimennusta.

Terveystulokset löytyvät tuolta. Sisarukset ovat kaikki tutkittu terveiksi. Myös olat ovat terveet.

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER48814%2F12&R=297Luonteeltaan Madde on kiltti ja avoin ihmisiä ja toisia koiria kohtaan. Se on koira joka haluaa tehdä ohjaajalle ja haluaa tehdä oikein. Madde on pehmeä koira mutta pehmeys ei ole haitaksi koulutuksessa sillä Madde kestää hyvin, että siltä vaaditaan asiaoita. On äänivarma, sanoisin että Madde kuulee äänet mutta ei osoita arkuutta tai pelkoa. Ei ole pelokas tai hermostunut. Toki nuorenkoiran normaaleita ihmettelyitä on ollut mutta hetken mietittyään Madde ei välitä asioista.

Maddella on valitettavasti muutamia kurjia kokemuksia tuntemattomista koirista. Mutta siihen nähden se luottaa hyvin vieraisiin koiriin. Nyt kun ikää on tullut lisää se on jopa ehkä vähän välinpitämätön.

Madde on ollut "pikkuvanha" eli se oli jo nuorena hyvin järkevästi käyttäytyvä koira jonka kanssa on ilo liikkua ihan missä vain.

Koulutettavuudeltaan Madde on super. Se oppii asiat todella nopeasti ja jos vain tietää mitä pitää tehdä niin se suorittaa varmasti omalla tasollaan. Sillä on suuri taistelutahto ja moottori. Vaikka ulospäin Madde onkin aika viilipytty niin kun ruvetaan tekemää hommia pikkukoira syttyy heti. Lelut on ihan parasta mutta ruokakin kelpaa hyvin.

Madde on syttynyt lampaille ja ollaan jonkun verran paimenneltu.

Lisää infoa myöhemmin :)

lehtoaro@hotmail.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...