torstai 19. syyskuuta 2013

Poncho agikisoissa ja Madde epiksissä. Syysreissu Helsinkiin.

Madde pääsi ihan ekoihin epävirallisiin agikisoihin. Radan sai mennä kaksi kertaa. Joten ostin kaksi starttia Maddelle.
Eka startti meni kaahaamiseksi ja myös harvinainen virhe kepeiltä missä Madde tuli ihan keppien keskeltä pois. Tätä ei ole koskaan tapahtunut aikaisemmin. Katsoi videon enkä huomannut että olisin tehnyt mitään ihmeellistä siinä keppien aikana.
Toinen startti menikin jo sitten paremmin. Kepeillä ei kestänyt päälle juoksua joten tuli lopussa pois. Sain kuitenkin onnistumaan kepit. Muuten siisti rata mutta vika rima tuli alas. Täytyy nyt opettaa se juoksemaan lelulle niin ei tule noita vikan riman pudotuksia kun kääntyy katsomaan mua.

Poncho pääsi Kajaanin kisoihin pitkästä aikaa. Kaksi agirataa oli tarjolla. Radat kivoja, ei vaikeita. Ekalta radalta 0 ja voitto. Tosin osallistujia oli vain 13 kpl :D. Ei se ihan siisti rata ollut. Karkasi ryökäle lähdössä ja muurin jälkeen meinas irrota väärälle hypylle. Sain sen kuitenkin pelastettua viime hetkellä.

Toinen startti hyllytettiin toisen esteen jälkeen kun huitasen koiran väärälle esteelle. Muuten ihan siisti rata. Tosin lopussa tuli sekoiltua kun aattelin kokeilla persjättöä keppien jälkeen ja ajauduin pois linjasta.


Päätin käydä pari päivää Helsingissä. Jätin Madden hoitoon ja otin Ponchon ja Ebban mukaan. Tavattiin Helin uusi pentu Fore jonka Anja, Leena ja Mila hommasivat Walesista. Pentuja tuli 4 kpl suomeen. 3 urosta ja yksi narttu. Pennut ovat Kevinin Jimmystä ja emäkoira on Jess. Oikein mainio tapaus. Reipas pentu kyllä. Pientä tulisuutta ilmeni lelujen päältä mutta bordercollien tyyliin oppi nopeesti ettei leluja tarvii omia vaan voivat Ebban kanssa leikkiä niillä yhdessä.

Käytiin näyttämässä pennuille lampaita Sipoossa. Leena treenasi samalla omat koiransa. Ebbakin pääsi vähän liinassa katsomaan. Ebbahan just siinä iässä että ei voi kun odotella että ikää tulee lisää. Syttynyt se on mutta sitä ei voi vielä kouluttaa. Leena kyllä sanoi että sitä vois kokeillä kokeilla kerran irti että lähteekö kiertämään lampaita. Sanoi ettei näytä siltä että Ebba haluisi hajoittaa lauman vaan että saattas olla että lähtis nätisti kiertämään. Täytyy ehkä vielä tälle syksyllä kokeilla kerran.
Pennut olivat mainioita lampailla. Pentuja oli siis mukana Helin pentu ja toinen uros joka meni Katjalle. Molemmat pennut olivat kerrassaan mainioita. Molemmilla oli selkeä ajatus asiasta :)

Ebba pääsee kohta aloittamaan pentuagilityn. Madde tais aloitella 7 kk iässä. Kontakteja ollaan tehty. Siis alastuloja ja putkeen juoksemista tietty. Ebba osaa myös istua esteen takana paikallaan ja juosta siivekkeiden välistä kutsuttaessa. Kiertoja en ole ottanut kun ehkä ihan muutaman kerran. Ebbakin on niin vauhdikkaasti menevä että en halua etupäälle liikaa rasitusta kun kasvulinjat ovat vielä auki.

Madden agility on hyvällä mallilla. Kisaikää odotellessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...