maanantai 2. syyskuuta 2013

Syksy saapuu

Vaikka syksy saapuukin on onneksi olut aivan ihanan aurinkoisia ilmoja. Pellot on nyt sängellä joten on ollut kiva päästä aamuisin juoksuttamaan koiria pellolle. Otin Sarilta kameraakin lainaan kun oli niin kaunis ilma yksi päivä niin oli pakko kuvata koiria pellolla.

Madde kävi lampailla ja kun taukoa oli ollut niin vauhtiakin oli. Lampaat olivat vähän kummissaan vieraasta koirasta ja olivat aika liikkuvaisia. Kaaret kyllä löyty mutta silti tasapaino treeni oli hieman hankalaa lampaiden lennokkuuden vuoksi.
Ebba osoitti hienoa asennetta kun pääsi lampaille. Pidin sen liinassa ja otettiin vaan vähän kuljetusta. Selkeästi jotain taas loksahtanut sen pääkopassa tuon asian suhteen :)

Poncho pääsee tulevana sunnutaina kisaamaan pitkästä aikaa. Treeneissä se on mennyt tosi hyvin ja ollaan saatu tehtyä nolliakin mikä on mulle harvinaista kun en yleensä saa treeneissä sellasta keskittymistä kuin kisoissa.

Ebba täyttää 8.9 6 kk ja on iso tyttö jo. Tosin ei se vielä ole Madden korkuinen. Siitä tulee varmaan aika saman korkuinen kun Maddesta. Luusto sillä on jykevämpi. Olen jopa treenannut sitä vähän :D Se osaa jo pysyä hetken paikallaan istuen ja maaten. Maahan menot on hienot. Ne on luonnostaan tosi nopeat. Muutenkin se on hauska otus kun se heiluttaa aina mulle häntää kauheesti kun se pääsee tekemään juttuja. Ebbahan on hieman kuumuvaa sorttia varsinkin sillon kuin tekee toisen kanssa. Olen saanut tätä vähän työstettyä eikä se ihan joka kerta enää huuda kun se kattoo kun treenaan Maddea pihassa. Ehkä joskus se on vielä hiljaa. Leikitty ollaan lähinnä ja olen yrittänyt luoda Ebbaan suhdetta kun se nyt on sellainen itsenäinen typy. Nykyään on kiva kun se oikeesti nuhjuaa mun kanssa sohvalla ja pihallakin tulee viereen hengailemaan. Kyllä meistä vielä kavereita tulee ;) Tykkään siitä kyllä tosi paljon. Se on tietyllä tapaa niin erilainen kun Madde.

Kävin treenaamassa esineet koirille. Ponchokin pääsi esineitä etsimään. Se on kyllä siinä hyvä :) Maddekin etsi hienosti kaksi esinettä. Vielä pistojen suoruuteen on kiinnitettävä huomiota mutta hyvin lähtee nyt ruutuun vaikka ei näe vientiä.
Madde ja Ebba pääsi myös jäljelle. Maddella oli noin 150 m pienillä kaarroksilla ja kolme keppiä. Kaikki kepit nousi hienosti. Se on kyllä pätevä jäljestäjä. Kumpa vain sais aikaseksi treenattua sitä. Jos me sitten joskus sinne jälkikokeeseenkin päästään.

Ollaan myös tokoiltu ja Madde tarttee kyllä häiriö treeniä. Jonkun verran ottaa vieläkin häiriötä muista mutta kauheen vähänhän me ollaan häiriössä treenattu. Muuten aika hyvin on alo liikkeet hallussa. Tosin hyppy ei ole vielä valmis.

Onneksi on kohta 6 päivää vapaata niin sitten pääsee taas treenaamaan koiria enemmän.

Madden treenipätkä. Mä kyllä yritin pilata sen treenit kokoajan. Maddesta tulee kyllä mainio agiliitäjä! Kunhan vauhti ja taito kohtaavat ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...