Siirry pääsisältöön

1.10 paimennuskisat Ebban kanssa

Käytiin Forssassa 1.10 tämän syksyn viimeiset paimennuskisat Ebban kanssa. Ilmoitin vielä Ebban 1-luokkaan Spky:n kisoihin, kun ei olla tarpeeksi treenattu vielä jakoa.

Lähdettiin jo aamusta Katen ja Ebban kanssa matkaan. Ajattelin katsoa 2-luokkaa samalla, kun kerta sinne asti ajelee.
Aika nopeasti kävi selväksi, että helpolla ei tällä kertaa päästä. Lampailla oli vetoja joka suuntaan ja olivat aika vauhdikkaita.

Ebba oli lähtövuorossa aika loppupäässä 1 luokkaa, joten päivä oli pitkä. Kävin koirien kanssa lenkillä ja istuskelin autossa, kun tuuli oli aika kova ja ilma viileä. Pohdin autossa istuessani monta kertaa, että pitäisikö vaan lähteä kotiin ajelemaan. Niin moni menetti lampaat myös ykkösluokassa, kun lampaat vaan päätti lähteä johonkin.

Kun Ebban vuoro tuli niin olin päättänyt lähettää Ebban vasemmalta. Viime kerrallahan Ebba lähti tosi laajasti, joten olin saanut vinkin, että kannataa lähettää vähän edestä niin ei lähtisi niin laajasti. Mutta eihän me toki oltu sillä tavalla ehditty treenata, joten Ebba lähtikin aika suoraan. Nopea käsky maahan - ja sitten uusi käsky ja Ebba lähtikin hyvällä kaarella. Annoin Ebban mennä vähän yli tasapainon ja nosto olikin aika hyvä ja suora.
 Lampaat vaan livahti ensin tolpan väärältä puolelta ympäri joten siinä sitten pyörähdettiin vähän. Ajossa sain onneksi pidettyä lampaat jotenkuten linjalla ja ekasta portista läpi. Kuljetuksessa lampaat yritti koko ajan lähteä ryysimän minusta yli vaikka Ebba oli kaukana ja tuli ihan rauhallisesti. Lampialla oli veto takaisin lähtövarikolle ja lampolan suuntaan.
Päästiin tokastakin portista läpi ja lampaat rauhoittuivatkin viimeseen kuljetuspätkään ja olin hyvällä mielin menossa häkittämään lampaita. Häkitys oli Ebballa aina onnistunut hyvin.

Mutta tällä kertaa lampaat oli päättäneet, että häkkiin ei muuten mennä. Pari kertaa lampaat oli jo puoliksi häkissäkin, kunnes johtajalammas päättikin, että ei muuten mennä ja ryysäsivät minusta yli. Aika loppui sitten häkillä.

Olin kauhean tyytyväinen, että saatiin ajettua rata läpi ja Ebba otti hyvin käskyjä vastaan vaikka lampaat olivat aika villejä.

Harmittavan paljon lähti kaarelta pisteitä pois, kun jouduin antamaan lisäkäskyjä. Kaaresta Ebba sai vain 8 p. ja kun häkiltä ei pisteitä tullut saatiin kasaan tällä kertaa 46p.

Mutta olo oli ihan kuin olisi vottanut koko kisan :D. Tavoite täyttyi kun selvittiin haastavista lampaista ja uskaltauduin yrittämään. Olin ihan puhki kun pääsin kotiin. En olekkaan noin paljon jännittänyt 15 vuoteen!

Nyt on aika jättää paimennus tauolle ja siirtää katseet agilityyn.

tässä muutamia kuvia kisoista

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suunnitelmiin muutos! Ebba aloitti juoksun

Nyt kävi niin, että piti otta plan-b käyttöön. Ebba aloitti juoksun jo nyt ja en mitenkään pysty lähtemään Ranskaan nyt, koska Madden pennut syntyy juuri samalla viikolla kuin Ebba pitäisi astuttaa.

Joten jos silmätarkastuksessa ei ilmene mitään ihmeellistä, niin astutan Ebban norjalaisella Shepillä joka on täällä jalostuslainassa tämän talven.

Lisää Shepistä voi lukea täältä ja täältä

Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyisi toukokuun alussa ja olisi luovutuksessa heinäkuun alussa.Madden pennut lähti omiin koteihin

Nyt on ollut niin kiirettä, että tänne päivittäminen on jäänyt. Madden pennut lähti viime viikonloppuna omiin koteihinsa. Hilda jäi vielä ilostuttamaan meitä parin viikon ajaksi.

Ebban pennut pitäisi syntyä viikon päästä. Röntgenissä näkyi 5-6 pentua. Toivotaan, että kaikki menee tällä kertaa hyvin ja saadaan kaikki pennut elävinä maailmaan.

Yritän ehtiä vastaamaan sähköposteihin mahdollisimman pian!