Siirry pääsisältöön

Vapaus ja eläinkokeita ;)

Jes vapaata! Kaksi päivää aikaa touhuta taas kaikkea kivaa :) Tänään kävin 6 km potkuroimassa koirien kanssa ja aloitin Madden opettamisen vetämispuuhiin. Eli sai juosta valjaat päällä. Ihan pienen pätkän annoin vetää. Ei yhtään arastele potkuria joka tulee perässä. Vedätin ihan tosi lyhyen pätkän pelkkää potkuria ja itse kävelin vieressä. Hienosti meni.

Jos joku ihmettelee että miksi jo 8 kk ikäistä aloitan opettamaan niin  bordercollien kokoisen koiran koiran kasvulinjat menee kiinni 8 kk iässä joten enää se ei kasva. Toki aikuistuu mutta luut ei enää kasva jotten voi turvallisesti aloittaa vähän kovemman rasituksen. Nyt ei kasvulinjoihin voi enää tulla murtumia tai muuten kovalla rasituksella ei voi vahingoittaa niitä. Nämä kasvulinjat ovat sitten aivan erijuttu kun OCD joten älkää sekoittako tätä nyt sitten siihen. Onneksi Madde ei ole oireillut jalkojaan, jos tuota OCD:tä miettii. Kerran 4 kk iässä ontui yhden illan takajalkaa. Mutta ei muuten. Toki en kyllä oleta mitään ennen kun olen sen terveeksi kuvannut. Voihan muutoksia olla vaikka ei oireilekkaan.

Ja nyt tosiaan totutan koiraa valjaisiin ja siihen että jotain tulee perässä. Sitten kun olen kuvannut koiran terveeksi niin sitten vasta raskasta rasitusta. Nyt siis saa juosta vapaana sen minkä juoksee. Eiköhän Madde pääse kuvauksiin sitten 1 v synttäreiden kunniaksi. Ponchonkin kuvautin heti kun se täytti vuoden. Ja sehän on A/A ja 0/0.

Madde treenas vähän noutoa pihalla. Tässä pari videota. Ei se tietenkään ekalla onnistunut mutta heti toisella toistolla saatiin onnistunut toisto. Ei vielä olla pihalla tehty ilman apuja koko liikettä joten oli eläinkokeiden aika ;) Ihana kun Madde tulee vauhdilla palautuksen kun Poncho ei koskaan tule lujaa takasin vaan silleen hipsutellen.
Eihän tämä vielä valmis ole mutta täytyy olla tyytyväinen palautusvauhtiin ja tiiviiseen loppuasenton ja hyvää otteeseen kapulasta :)


Madde ei saa oikeestaan leikkiä sisällä palloilla kun se jumittelee jonkin verran niihin. Tänään se sai vähän aikaa leikkiä pallolla ja voi sitä onnea!Ja tänään oli myös leluraatojen hautajaispäivä! Madde on ollut tehokas tuhoamaan leluja. Röhköpossukin on jo entinen. Ei ole kyllä tuhonnut onneksi muuta kun yhtä koiranpetiä. En ole sitä vieläkään heittänyt pois sillä kun Madde on yksin niin se on rajattu tuonne koirahuoneeseen ja aina silloin tällöin koiranpeti saa uuden muodon. Olkoon siellä niin kauan että se on täysin entinen.

Tässä todiste siitä. Tosin enää se ei ole noin hyvä kuntoinen :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suunnitelmiin muutos! Ebba aloitti juoksun

Nyt kävi niin, että piti otta plan-b käyttöön. Ebba aloitti juoksun jo nyt ja en mitenkään pysty lähtemään Ranskaan nyt, koska Madden pennut syntyy juuri samalla viikolla kuin Ebba pitäisi astuttaa.

Joten jos silmätarkastuksessa ei ilmene mitään ihmeellistä, niin astutan Ebban norjalaisella Shepillä joka on täällä jalostuslainassa tämän talven.

Lisää Shepistä voi lukea täältä ja täältä

Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyisi toukokuun alussa ja olisi luovutuksessa heinäkuun alussa.Madden pennut lähti omiin koteihin

Nyt on ollut niin kiirettä, että tänne päivittäminen on jäänyt. Madden pennut lähti viime viikonloppuna omiin koteihinsa. Hilda jäi vielä ilostuttamaan meitä parin viikon ajaksi.

Ebban pennut pitäisi syntyä viikon päästä. Röntgenissä näkyi 5-6 pentua. Toivotaan, että kaikki menee tällä kertaa hyvin ja saadaan kaikki pennut elävinä maailmaan.

Yritän ehtiä vastaamaan sähköposteihin mahdollisimman pian!