Siirry pääsisältöön

Kuninkaallisten saapuminen maalle

Ompas mennyt aikaa kun viimeksi tänne olen kirjoitellut. Noh..maisemat ovat muuttuneet Kainuun vaaramaisemiin ja olohuoneen ikkunasta aukeaa peltomaisema. Eli Sotkamoon muutto tuli eteen viime keväänä ja meistä on tullut maalaistolloja :)

Poncho kärsi jalkavammasta koko kevättalven ja kevään joten SM-kisat saivat jäädä :( Nyt jalka on huolella kuntoutettu ja pitäisi taas kestää. Kisaaminen on jäänyt tältä vuodelta kokonaan mutta eiköhän sitä viimeistä sertiä lähdetä vielä näin syksyn saapuessa metsästämään. Tuskin saadaan SM-nollia kerättyä ensi kesälle sillä tällä suunnalla on aika huonosti kisoja mutta eihän sitä koskaan tiedä. Jospa sen nyt saisi edes valioksi se riittäisi tolle koiralle kyllä.

Mutta kun ei ole kisannut niin aikaahan on jäänyt vaikka mihin..vaikka uuden pennun etsintään :) Jo ikuisuuden ajan olen haaveillut omasta BC:sta. Jo silloin kun ekaa Aussieta olin ottamassa pohdin bordercollieta yhtenä vaihtiksena. Silloin mut peloteltiin sen vilkkaudella ja että se vaatisi niin paljon. No päädyin silloin näyttelylinjaiseen aussieeseen ja oikein kivan koiran sainkin. Tosin tuskin se vilkkaudessa paljonkaan hävisi bordercollielle. Nyt kolme aussieta myöhemmin ( kaksi näyttelylinjaista ja yksi työlinjainen ) sain vihdoin sen oman BC:n :))

Ajatus uudesta pennusta lähti jo tosiaan vuosia sitten mutta tilanpuutteen ja Ponchon hankalan luonteen vuoksi en ole viittinyt pentua ottaa. Tutustuttuani Niemen Elinaan edellisessä työpaikassani Kouvolan eläilääkäriasemalla sain onnekseni tutustua myös hänen koiriinsa ja päätöksen teko oli helppoa. Seuraava koirani on ehdottomasti bordercollie! Sain myös onnekseni tutustua Elinan Njodiin myös lähemmin sen ollessa useasti mulla lainassa/hoidossa. Njodi hurmasi minut mutkattomalla luonteellaan ja aivan uskomattomalla työskentelymoraalilla! Olin myyty!! Siitä koirasta halusin pennun. Viime talvena sain kuulla Elinalta että Njodille olisi morsian tulossa että nyt olisi sitten mahdollista kesällä 2012 saada pentu. Emä oli Aino Pikkusaaren narttu Pai joka oli mulle jo entuudestaan tutusta jenkkikennelistä Rising Sun. Kenneli kasvattaa myös ausseja. No pitkään pohdittuani ehdin jo kieltäytyä kunniasta kun paikkakunnan vaihto yms elämän muutokset tulivat eteen. 

Kuitenkin pentujen synnyttyä olin taas kerran myyty..sinne syntyi pieni ruskea narttu joka oli aivan kopio isästään. Punnitsin vaihtoehtoja ja tulin siihen tulokseen että nyt jos koskaan mulla olisi hyvä tilaisuus ottaa pentu. Tilaa olisi ja maallahan koiran pito on helpointa joten ajattelin että kyllä kolme koiraa täällä menisi. 

Kävin Elinan kanssa katsomassa pentuja heinäkuun puolivälissä jolloin pennut olivat 5 viikoisia. Tykkäsin edelleen Pain rauhallisesta olemuksesta ja pennutkin vaikuttivat tasapainoisilta ja ei liian vilkkailta. Ainon kanssa punnittiin myös sijoitusvaihtoehtoa mutta sitten päädyttiin että pentu tulisi ihan mulle ihan omaksi.

Vihdoin elokuun puolessa välissä pieni ruskea tyttöpentu muutti kauas Kainuuseen. En muistanutkaan miten koira voi olla helppo!! Pentu on osoittautunut niin kiltiksi etten edes voinut kuvitella pääseväni näin helpolla. Toki hän on touhukas mutta ottaa elämän tuomat asiat todella järkevästi vastaan. 

Joten saanko esitellä Toberoi Queen of hearts aka Madde


Nimestä sen verran että sehän tarkoittaa hertta kuningatarta. Joten lähdin pohtimaan kuninkaallisten nimiä. Njodihan on tuotu Ruotsista joten pentu sai Ruotsin prinsessan nimen eli Madde :)

Aramis otti pennun vastaan todella hyvin ja niistä onkin tullut bestiksiä. Poncho taas ei yllättänyt laisinkaan. Olisi syönyt aamupalaksi pennun jos olisi voinut. Toistaiseksi Poncho ja Madde eivät elä samoissa tiloissa. Poncho saa puoli vuotta minulta aikaa jos ei laumaudu rupean pohtimaan muita vaihtoehtoja.

Tässä vielä Madden isä Njodi
Ja emä löytyy täältä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suunnitelmiin muutos! Ebba aloitti juoksun

Nyt kävi niin, että piti otta plan-b käyttöön. Ebba aloitti juoksun jo nyt ja en mitenkään pysty lähtemään Ranskaan nyt, koska Madden pennut syntyy juuri samalla viikolla kuin Ebba pitäisi astuttaa.

Joten jos silmätarkastuksessa ei ilmene mitään ihmeellistä, niin astutan Ebban norjalaisella Shepillä joka on täällä jalostuslainassa tämän talven.

Lisää Shepistä voi lukea täältä ja täältä

Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyisi toukokuun alussa ja olisi luovutuksessa heinäkuun alussa.Madden pennut lähti omiin koteihin

Nyt on ollut niin kiirettä, että tänne päivittäminen on jäänyt. Madden pennut lähti viime viikonloppuna omiin koteihinsa. Hilda jäi vielä ilostuttamaan meitä parin viikon ajaksi.

Ebban pennut pitäisi syntyä viikon päästä. Röntgenissä näkyi 5-6 pentua. Toivotaan, että kaikki menee tällä kertaa hyvin ja saadaan kaikki pennut elävinä maailmaan.

Yritän ehtiä vastaamaan sähköposteihin mahdollisimman pian!