tiistai 22. maaliskuuta 2016

Katse kääntyy jo kesää kohden

Nopeasti tuntuu tämä talvi menevän. Talven treenit ovat tuottaneet kivasti tulosta. Madde nousi kolmosiin. Ebban paimennus, hyppynouto ja paikkallamakuun uudelleen opettaminen etenee kivasti. Ja Puhdin treenitkin etenee omalla painollaan. Tänään tuolla metsälenkillä pohdin, että on mulla kyllä kivat koirat joiden kanssa on kiva harrastella eri lajeja. :) <3

Puhti on käynyt aina silloin tällöin sytyttelemässä lampailla ja kivasti se on syttynyt. Katotaan alkukesästä uskaltaisiko sitä jo alkaa enemmän kouluttaa.
Tässä pieni pätkä Puhdista lampailla.Agilityssä Puhti treenaa eri ohjauskuvioita pieninä palasina.
Tokossa lähinnä työstetty seuraamista ja jääviä. Noutoa aina muistuttelen välillä. Tykkään tosi paljon Puhdin keskittymiskyvystä. Kun ollaan tekemässä hommia, niin se ei välitä ympärillä olevasta häiriöstä. Tämä on ollut sillä huomattavissa jo ihan pikku pennusta saakka. Täytys yrittää kuvata tokoakin joku päivä niin näkis vähän miltä se näyttää.

Madden keppihäiriötreeni on edennyt hyvin ja ainakaan treeneissä se ei tee enää keppien lopussa virheitä vaikka kuinka hyppisi ja häiritsisi sitä. Katotaan miten kisoissa kestää, kun kuitenkin kuumuu siellä vähän enemmän.
Olen myös tehnyt Maddelle enemmän haastetta agissa, että se joutuisi enemmän ajattelemaan ja seuraamaan ohjausta, eikä vaan voisi kaahata eteenpäin. Katsotaan kesän kisoissa sitten miten se on tuottanut tulosta. Yksi asia mikä pitäisi nyt päättää, että vaihdanko pysäytys A:n läpijuoksuun..hmm tätä täytyy nyt pohtia. Tiedän, että kisoissa tulen sen päästämään nopeasti kontaktilta pois, joten olisiko loogisempaa vaan antaa sen lähteä kontaktilta myös treeneissä. Ponchon kanssa aikoinaan aina 3 luokassa päästin sen "juoksemaan läpi" kontaktin vaikka olinkin opettanut sille pysäytyksen. Se ei ainakaan koskaan tehnyt kontaktivirheitä A:lta vaikka näin toiminkin.

Ebban juoksua odottelen alkavaksi lähiaikoina. Varasin Maddelle ja Ebballe silmätarkin kuun loppuun. Ebba onkin sitten kesän pentupuuhissa Milan luona. Kesällä sitten paimennellaan Madden ja Puhdin kanssa enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...