sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Sateinen marraskuu

Märkää ja pimeää. Sitähän se on tämä marraskuu. Tähän aikaan aina tuntuu, että voisi vetäytyä talviunille. Aamut ovat pimeitä ja päiväkään ei kunnolla valostu, mutta onneksi nuo karvakuonot pakottavat joka aamupäivä lenkille tuonne metsään.

Puhti sai tassuunsa haavan metsässä. En jaksa ymmärtää miksi luontoon pitää aina jättää jotain mikä sinne ei kuulu!! Onneksi pääsin viemään Puhdin heti töihin ja Emmi oli niin ihana kun jäi päivän päätteeksi Puhdin tassua tikkaamaan. 3 tikkä anturaan tuli, onneksi ei mitään jänteitä yms mennyt, joten täytyy olla iloinen että noin vähällä päästiin. Nyt Puhti onkin hauskuuttanut meitä törmäilemällä kaulurin kanssa joka paikkaan ja ärsyttämällä Madde ja Ebbaa törmäämällä myös niihin kokoajan!
Onneksi kohta päästään jo kaulurista eroon.

Ja koska Puhdilla oli niin huono tuuri, se sai oman taikaviitan :)


Puhti on ajanut muutaman tuoreen jäljen, ehkä n. 40 m pitkiä ja siellä on ollut 4 keppiä. Nyt Puhti jo tietää mitä ollaan tekemässä ja kepit nousee varmasti. Se kyllä oppii asioita todella nopeasti. Äitinsä poika :)

Pentutoko juttuja ollaan tehty myös ja kaikkia alo liikkeitä ollaan aloiteltu vähän. Kaikki on tietenkin vielä ihan palasina, mutta siitä ne sitten pikku hiljaa kasataan. Puhti on erittäin kiva opetettava, koska se ei sählää mitään vaan on hyvässä oppimistilassa kokoajan. 

Ikää on nyt 5 kk ja omaa tahtoa Puhdilla on joissain asioissa ja tietenkin myös täytyy kokeilla tarviiko kaikkia pyydettyjä asioita noudattaa ;) Mutta ei Puhti mitenkään pahasti uppiniskainen ole, kiltti poika se on, ja saahan sitä vähän omaa tahtoa ollakkin. Minä tykkään!

Puhti on myös käynyt katselemassa lampaita ja osoittaa niihin suurta mielenkiintoa. Katsotaan seuraavassa sytyttelypäivässä 13.12 millä mielellä silloin ollaan.

Madde ja Ebba kävi Patricialla hoidettavana. Ebba oli taas kierossa ja selkä takaosasta jumissa. Se kun elää elämäänsä niin täysillä, että aina jotain jumeja löytyy. Maddella oli synnytyksestä ja pennuista pieni jumi takaosassa ja etuosaa käsiteltiin myös hieman. Madde elelee sen verran rennommin, että mitään pahoja jumeja ei siltä koskaan löydy.

Madde pääsee tammikuusta alkaen taas Tuulian ja Timon koulutuksiin Sporttikselle. Odotan innolla, että päästäään taas kunnolla treenaamaan sen kanssa.

Ebba paimentelee pari kertaa viikossa, kun käyn hoitamassa lampaita ja sille on kyllä hyötyä siitä kun se joutuu oikeisiin töihin ja minulle tietysti myös ;)

Ebballe tehdään nyt 1 m esteeseen etäisyyden arvioimista hyppytekniikan avulla. Ekat välit on 6 kenkää ja vika väli on 8-9 kenkää. Välillä hyppää hyvin ja välillä ei malta koota itseään tarpeeksi jolloin rima tippuu. 

Tässäpä video siitä.


1 kommentti:

  1. Nyt ois haaste :) http://perropandilla.blogspot.fi/2015/12/liebster-awards-discover-new-blogs.html

    VastaaPoista

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...