lauantai 31. toukokuuta 2014

Jälkeä, vähän agia ja tokoa. Odottavan aika on pitkä

Pakkasin tuossa yksi viikonloppu jälkikamat autoon ja suuntasin jälkimetsään. Tein pitkästä aikaa pidemmän jäljen Maddelle. Jana oli n. 20 m ja jälki lähti vasemmalle. Viime aikoina huomasin että teen jäljen aina oikealle joten nyt täytyy muistaa tehdä myös vasemmalle lähteviä jälkiä. Keppejä laitoin jäljelle 4. Kulmia oli kaksi ja yksi vaikeampi kohta, jossa oli tasasempi hiekkainen kohta. Kuuma oli eli metsä oli rutikuiva. Vanheni 1 h 15 min.

Madde lähti vauhdilla janalle ja ottikin ensin takajäljen. Korjas kuitenkin itsenäisesti. Janasta eka keppi palkkana joka nousi hienosti! Leikittiin kepillä hetki ja sitten matka jatkui. Olin laittanut palkkaa kulmaan. Kerrankin Madde malttoi syödä ruuan jäljeltä. Kulmasta selvittiin hienosti ja toka keppi olikin kulman jälkeen palkkana. Kepit  nousee 100 % varmuudella. Tästä olen kyllä niin happy :)). Matka jatkui hieman vaikeamman kohdan yli hieman kaartaen vasemmalle. Keppi taas palkkana vaikean kohdan jälkeen. Olin tehnyt loppu jäljen hakkuualueelle ja Madde porskutti varmasti menemään ja vika keppikin nousi :) On  se vaan uskomattoman hieno pieni ruskea!! Ehkä me syksyllä uskallaudutaan jo kokeeseen! Tietty ensin pitää käydä se BH koe.

Ebballe 3 keppiä ja kaksi kulmaa. Jälki vanheni sen 1 h. Vanhaa jälkeä Ebba ajoi selkeästi tarkemmin kun tuoreempaa. Kepit nousi hienosti ja kulmistakin selvittiin. Vikan kulman jälkeen koira oli selvästi hetken hukassa mutta odottelin että löytää jäljen ja onneksi keppi olikin heti palkkana kulman jälkeen! Ebbakin edistyy hienosti!

Esineet tehtiin 30x50 ruutuun. Ebballe vieraat esineet ekaa kertaa. Maria vei ja Ebba näki viennin. Käänsin sen sitten pois. Lähtin. Ensin juoksi vähän löysiä pois. Upposi hyvin kuitenkin 50 m, merkkasi esineen mutta ei nostanut. Yritin kehua, mutta Ebba on sen verran putkiaivo, että kun kehun niin sehän juoksee luokse. Lähetin pari kertaa mutta ei vaan noussut esine. Sitten kävin näyttämässä esineen ja lähetin. Ja nyt kelpas esine :) Ebban asenne työhön on kyllä aina yhtä mahtava ja ihailtava. Ja kyllä sille aina vähän saa nauraa kun se niin tosissaan tekee hommia vaikka ei ehkä ihan edes tiedä mitä on tekemässä. Niin hauska koira!

Madden esineet oli niin että annoin hetken katsoa kun Maria lähti viemään esinettä. Eka esine oli oikealla syvällä takakulmassa. Lähetys, lähti yllättävän suoraan. Upposi hyvin ja nosti ja toi. Super koira. Toinen esine niin, että näki taas kun maria lähti ruutuun ja sitten käänsin pois. Esine oli n. keskisyvällä vasemmalla. Lähetys, nosto ja palautus. Ei siitä sen enempää ;) Hieno koira!!

Tokossa työstön alla on kaukot Maddella. Vielä ne ei ole valmiit joten ei päästä ihan vielä kisaamaan avo-luokkaa. Mennään sitten kun ne on valmiit. Ehkä saan Ebbankin valmiiksi aloon siihen mennessä. Nyt Ebballe pitäs tehdä liikkeestä seisominen ja hyppy. Paikkamakuutakin pitäs vaan pidentään kunnolla.

Agissa ilmotin Madden 7.6 2 starttiin 2 luokkaan. Katotaan miten meidän käy.

Ebban agility etenee ihan kivasti. Nyt olen ajatellut, että kun kontaktit on ihan kivalla mallilla niin nyt tehdään kepit silleen että osaisi hyvin hakea kaikista kulmista hyvin ja sitten ohjurit vähemmäksi.


CEA tulos ei ole vieläkään tullut. Odottavan aika on pitkä... ;)

Tässä pikkupätkä Ebbasta


Ja Sarin ottamia hienoja kuvia kun kävin kouluttamassa Sotkamossa agia. Olipa kiva kouluttaa pitkästä aikaa! Hienoja motivoituneita koirakoita on aina kiva kouluttaa!

(C) Sari Korhonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...