torstai 6. kesäkuuta 2013

Walesin tuulet puhaltaa

Kaikkeen se ihminen ryhtyy ;) Kainuun korpeen on saapunut kaukaa Walesista pieni bordercollie neiti Ebba :)
Tästä ihanuudesta saamme kiittää Lehtiön Anjaa ja Milaa ( kennel Saunajaakon ) jotka toivat pennun Suomeen. Ebba on täysin paimenlinjainen. Täytyy myöntää että se on todellakin riskisijoitus sillä sen suvun terveydestä ei juurikaan ole tietoa, siis ainakaan mulla. Kun tuolla Walesissa ei oikein tehdä muita terveystutkimuksia koirille kun, että lonkat ehkä kuvataan ja nekin vaan uroksilta yleensä. Ebban tarina menee niin että vanha paimennus-setä I.B Jones osti lupaavan pentueen itselleen, siis koko pentueen. Hän valitsi siitä itselleen uroksen ja nartun ja kaksi narttua lähti sitten Anjan matkaan tänne Suomeen. Muita pentuja ei tästä pentueesta Suomeen tullut. Ebban pitäisi olla sellaista sukua mitä täällä ei vielä kauheesti ole. Ebban isä on Alun Jones:n Nim. Laitan sukutaulun sitten esille kun se joskus sieltä ISDS:tä saan.

Ebban päänmenoksi on tarkoitus keksiä ainakin paimennusta ja agilityä. Nyt kun on kaksi nuorta koiraa niin ei voi kaikkea harrastaa vaikka haluisikin..aika ei vaan riitä. Katotaan nyt miten neiti kasvaa ja saako olla terve. Sitten ruvetaan pohtimaan mitä sitä tekis :)

Tässä hän nyt sitten on






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...