keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Ebba on viettänyt melkein kaksi viikkoa täällä Sotkamossa ja on osoittanut sellaista luonteen lujuutta että en olisi uskonut että Bortsuissa tollasta löytyy. Lähinnä sellasissa asioissa jossa hän haluaa tehdä niin kuin HÄN haluaa. Tulee vähän mieleen Ponchon pentuajat ilman sitä agressiivisuutta mutta samanlaista omaa tahtoa löytyy. Eikä paljon kiinnosta kiellänkö kuinka kovasti aina voi jatkaa kiljumista ja meuhkaamista esim narun nokassa kun hänet on siihen hyljätty ja estetty kaikki kiva. Madde oli niin kiltti pienenä vaikka itsenäinen hänkin oli. Madde uskoi kerrasta. Ebban kanssa taisin eilen vääntää n. 20 kertaa siitä että kun otan askeleen pois siitä mihin hänet on remmiin laitettu kiinni että voiko alkaa kiljua ja raivota ja purra remmiä poikki. Ja voin sanoa että Ebba ei halunnut kovin nopeesti luovuttaa. Ja hänen olemuksessaan ei paljon nöyryyttä löytynyt. Mielenkiinnolla jään odottamaan minkälainen neiti hänestä kasvaa.

Viime yö oli ensimmäinen puoleentoista viikkoon ettei raivoamista kuulunut ja sain nukkua puoli seiskaan saakka :) Jee! Terkuin minä joka ei todellakaan ole aamuvirkku.

Olen kyllä tykännyt Ebban luonteesta vaikka varmasti töitä saa hänen kanssaan tehdä. En halunnut nössöä ja sain varmasti mitä halusin. Ebba on rohkea, itsenäinen ja leikkii hyvin. Ei ole pelännyt mitään eri alustoja, uusia tilanteita. Vieraiden koirien kanssa käyttäytyy järkevästi ja rennosti.

Poncho pääsi kerran hieman muistuttamaan Ebballe kuinka käyttäydytään hänen kanssaan. Viisaana tyttönä Ebba välttelee Ponchoa parhaansa mukaan ja antaa Poncholle Ponchon oman tilan. Jos Ponchon luonteessa on omat haasteensa niin pennut se opettaa kyllä nöyriksi eikä anna niiden yhtään kukkoilla. Jotta Ebban ei tarvii kokoajan jännittää niin ne eivät Ponchon kanssa vietä vielä kovin paljon aikaa yhdessä. Ebbakin saa olla oma riehakas itsensä ja Poncho saa oman rauhansa. Täytyy Poncholle silti hattua nostaa että kahdessa viikossa sietää pentua noinkin hyvin. Madden kanssa meni se 7 viikkoa joten edistystä havaittavissa.

Lampailla ollaan edelleenkin käyty ja Madde on ansainnut vapautensa. Hän tottelee edelleenkin kiltisi. Maahan menot rupee toimimaan aina paremmin ja paremmin. Suunnat on hyvällä mallilla. Kuljetusta tehdään myös joka kerta. Nyt tajuttiin että vanhat matamit on paljon liukkaampia kun pikku-likat ei väistä koiraa ollenkaan eikä olla oikein saatu hyviä kuljetustreenejä. Viime kerralla Madde lähti kaarelle ja kun Maddella on hieman laaja tuo näkemys niin hän päätti juosta sähköpaimenesta läpi. Ei edes se pysäyttänyt koiraa. Madde sai vielä toisenkin osuman paimenesta mutta ei se siitä juuri välittänyt. Omituinen koira.

Agissa on nyt työvuorojen takia ollut taukoa. En vaan ole päässyt treeneihin. Toisaalta olen ollut niin väsynytkin että ehkä ihan hyvä että en ole mennyt. Pihassa ollaan tehty jotain pientä. Ebba osaa jo juosta hienosti putkea edes takaisin :)

Tokoiltu ollaan pihassa. Maddella tökkii tällähetkellä liikkeestä seiso. En vaan saa sitä nyt teräväksi kun olen häivyttänyt käden pois. Se ei ole vielä hyvä. Täytyy vissiin kokeilla takapalkkaa jos sillä sais. Kun sen sais kuntoon niin vois mennä kisoihin. Ehkä elokuussa johonkin sen ilmoitan.

  Maailman paras Madde 1 vuotta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...