keskiviikko 2. elokuuta 2017

Ebba ja Puhti SPKYn kisoissa Liedossa

Ilmoitin Ebban vielä Lietoon SPKYn 2 luokan kisoihin. Lähtö oli taas aamulla aikaisin, onneksi kisat alkoivat vasta klo 10.

Pelto näytti ihan kivalta. Haussa ei mitään ihmeellistä ja lampaatkin näytti kivalta. Paikanpäällä tajusin, että SPKYn 1 luokassa ei koiraa laiteta häkkiin sisälle ja haussakin saa auttaa kävelemällä puoleen väliin hakumatkaa, joten päätin extempore jälki-ilmoittaa Puhdin 1 luokkaan. Ajattelin, että kun sinne saakka tuli taas ajeltua niin tuleepahan Puhdillekkin kokemusta ja minulle myös.

2 luokka aloitti ja ehdin nähdä muutaman koiran. Kävi selväksi, että lampaat kyllä lähtisivät vetoihin vaikka muuten aika kivanoloisia olivatkin. Ekalle portille ajoa tulisi 100m ja juuri enne porttia lampaat lähtivät vetoon kohti lampolaa. Toinen mihin en kiinnittänyt tarpeeksi huomiota oli metsäsaareke oikealla puolella. Jos lampaat hermostuivat nostossa, niin ne juoksivat sinne.

Ebba lähti taas vähän suoraan. Laitoin maahan ja uusi käsky ja siitä hyvä kaari. Nosto oli turhan vauhdikas ja lampaat lähtivät kohti metsäsaareketta. Ebba ei ottanut vasenta-käskyä tarpeeksi ja ajautui lampaiden kanssa metsään. Sieltä saatiin kuitenkin lampaat takaksin pellolle ja tolpankierto meni ok mutta tuonti siis aivan offline. Ajo lähti hyvin. Vähän mentiin mutkilla ja harmittavasti juuri ennen ekaa porttia Ebba tunsi vedon eikä millään meinannut ottaa vasenta-käskyä, kun halusi vaan mennä pysäyttämään lampaat. Siinä sitten pyörittiin hetki ja lopulta lähdin kävelemään tolpalta ja auttamaan Ebbaa. Kun pääsinkin vähän lähemmäksi Ebba selkeästi rauhoittui ja loppurata meni oikein nätisti ja rauhallisesti. Jako onnistui hyvin ja häkki myös.

Olin tyytyväinen itseeni, että jatkoin enkä luovuttanut vaikka alussa tapahtui vaikka ja mitä. Selkeästi ne asiat mitä ollaan enemmän treenattu toimii hyvin ja nyt vaan treenataan loputkin asiat kuntoon. Hakuja täytyy nyt ottaa ja nosto saada rauhalliseksi. Tasapainon rikkomista ja vetoja vastaan tuonteja myös.



Puhti lähti hakuun hyvin ja nostokin oli ok. Vähän tultiin ofline mutta lampaat eivät karanneet onneksi mihinkään. Tolpankierrossa vähän tuli mutkia ja ajossa mentiin myös hieman mutkille mutta ihan ok ajoa oli. Olin jo varma, että lampaat sujahtaa ekasta portista, kun pari lammasta päättikin mennä portin toiselta puolelta. En jäänyt säätämään lampaita uudestaan portista vaan jatkettiin peruskuljetuksella loppuun ja häkkiin saatiin lampaat nopeasti vaikka ei olla edes häkkiä oikeastaan päästy treenaamaan.
Olin oikein tyytyväinen Puhdin suoritukseen. Itse toki tarvitsen paljon kokemusta radan ajamiseen, mutta siihen nähden, että Puhti ei ole montaa kertaa käynyt vieraissa paikoissa se toimi oikein kivasti ja omalla tasollaan.

Nyt on taas treenilista päivitetty!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...