torstai 20. heinäkuuta 2017

Ebban kanssa paimennuskisoissa Liedossa

Ajatus oli, että käydään vähän katsomassa millä mallilla ollaan 2 luokkaa ajatellen ja sitten taas treenailtaisiin niitä asioita jotka ei kisoissa vielä onnistuisi.
Ilmoitin Ebban kaikkiin 3 kisaan, koska itse tarvitse paljon kokemusta radan ajamiseen.

Tiistaina oli 1 kakkosten kisa. Ebba ei oikein nähnyt lampaita kun kävelin tolpalle, mutta oli hyvin lähdössä hakemaan niitä. Lähtikin hyvin mutta juuri ennen kakkakasan loppumista sille iski epäusko, ja se pysähtyi. Yritin saada sitä vielä lähtämään uudestaan flänkille mutta Ebba valui kakkakaksan toiselle puolelle ja kun siitä näki lampaat niin haki hyvin. Tuonti oli aika vauhdikas ja lampaat liukkaan oloiset. Ajo meni ok ja jaossa onnistuttiin saamaan jako aikaiseksi mutta takalampaat valahtivat karkuun ja se oli sitten siinä. Hyvä mieli jäi kuitenkin ekasta 2 kisasta.
Loppupäivän Ebba oli poistovarikolla töissä.  Hommat sujuivat hienosti.
Keskiviikkona päivä alkoi 2 kakkosten kisalla. Rataa oli muutettu niin, että koira haki lampaat hyvin tolpalta, mutta silti joutui juoksemaan kakkakasojen toiselta puolelta. Kummallakin puolella oli sama juttu, että kasat peittivät pitkältä matkalta koiralta näkyvyyden. Ebba lähti taas hyvin mutta epäusko tuli juuri ennen kasan loppumista. Lopulta kävin näyttämässä sille lampaat ja se oli sitten siinä.

Toiseen starttiin lähdin hyvillä mielin sillä ajattelin nyt Ebban muistavan, että kyllä ne lampaat siellä on. Harmittavasti Ebba ei silti luottanut siihen, että ne siellä olisivat ja kääntyi ja valui kasan toiselle puolelle. Sain sen siitä kuitenkin hakemaan lampaat ja nosto ja tuonti ok. Tolpankierto meni hyvin ja ajo ok. Kuljetuksessa lampaat valahtivat ihan off line ja spurttasivat vauhdilla niin, että tuli itsellekkin  hoppu jakokohtaan. Saatiin hyvin lampaat jaettua ja hienosti häkkiin.

Vitsit mä olin tyytyväinen, että taistelin alun epäonnitumisesta huolimatta koko radan läpi. Ebba oli hieno! Treenilistalle meni sokkohaut ja ajo pitää saada paremmaksi. Olin tyytyväinen, että Ebba otti kaikki käskyt ja kuunteli hyvin.

Pisteitä menetettiin haussa, kun en saanut Ebbaa hakemaan yhdellä käskyllä ja omaa kokemattomuuttani ajelin vähän off line, joten niistä menee paljon pisteitä. Häkillä lampaat pyörähtivät pari kertaa hakin ympäri joten siinä meni myös pisteitä. Lopulta Ebba sijoittui kolmanneksi.Taas tuli paljon kokemusta ja treenilista on päivitetty.

Kate oli myös mukana reissussa ja pääsi taas haistelemaan kisatunnelmaa. Ebba ja Kate oli oikein mukavia reissukavereita ja käyttäytyivät hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syksyn kauniit värit

Nyt on upeat värit luonnossa! Toivottavasti sää pysyisi kauniina pitkän!