Siirry pääsisältöön

Syksy saapuu

Syksy tuli ihan yllättäen. Taisi tuo pentuprojekti viedä ajantajun. Itsehän tykkään syksystä, ihanat viileät ilmat ja kiva touhuta koirien kanssa.

Kesällä Ebban kanssa tuli paimennettua, ajettua jälkeä ja tehtyä vähän agia. Tottis on nyt mielestäni kivalla mallilla ja käytiin myös Ulla Kaukosen hyppytekniikkapäivässä ajatellen 1 m esteen opetusta. Nyt on hyvät eväät rakentaa tottis kuntoon talven aikana.

Jälkeä ajoin sen verran, että tuntuma 1 luokkaan on hyvä. Ensi kesänä me sitten korkataan tuo PK puoli. Tavoite olisi kisata 1 ja 2 luokka ensi kesänä. Käytiin siis keväällä Milan järjästämässä jälkipäivässä, kouluttajana oli Anne Talasmäki ja samanlainen jälkipäivä oli  nyt elokuussa ja taas saatiin hyviä neuvoja matkaan. Kunhan tästä mahastani pääsen, niin ensi kesänä ajellaan sitten pitkiä jälkiä ja se varmasti rauhoittaa Ebban tyyliä jäljestää. Keppimotivaatio on koiralla hyvä ja janakin onnistuu välillä täydellisesti ja välillä ottaa takajäljen. Tästä emme tee kuitenkaan ongelmaa vaan jatketaan janatreenejä ja katsotaan miten tuo tuosta etenee.

Yritän päästä vielä BH kokeeseen tälle syksyä mutta katotaan miten käy.

Paimennuksessa ollaan edettey kivasti ja katotaan milloin uskallan kisaamaan. Kunhan suuntakäskyt saadaan asennettua tarpeeksi hyvin Ebbaan niin sitten voisi kokeilla. Ehkä ensi kesän lopulla voisi uskaltautua.

Agilityssä ei mitään suurta edistymista ole tapahtunyt. En kyllä ole sitä hirveästi treenannutkaan. Jonkun verran itsenäisyyttä esteille. Välillä turhauttaa kun rimat vaan lentelee ja Ebballa pyörii silmät päässä kuin hedelmäpelissä. Varmasti myös mun ohjaamisella on merkitystä tuohon rimomiseen mutta kun kukaan aikaisempi koira ei ole tuolla tavalla rimonut niin se vähän turhauttaa. Etenemme tässä lajissa varmasti hitaasti ja katotaan miten koko lajille jää aikaa.

Madden kanssa ollaan vähän päästy tekemään agia äippäloman jälkeen. Rimat on vielä ihan matalalla, lähinnä haetaan tuntumaa ohjaukseen ja voi ompa tuo kivaa Madden kanssa. Kontakteja olen myös vahvistanut, lähinnä imua oikeaan paikkaan ja itsenäisyyttä. Samoin kepeille häiriötä.

Voi odotan innolla kunhan pääsen Madden kanssa taas kisaamaan!

Lauma kasvoi yhdellä jäsenellä, eli Puhti poika sai jäädä äitinsä helmoihin kasvamaan. Puhti pääsee kokeilemaan vähän kaikkea ja katsotaan mikä sitten on Puhdin laji. Nyt keskitytään kiusaamaan äitikoiraa ja opettelemaan koirana elämisen taitoja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suunnitelmiin muutos! Ebba aloitti juoksun

Nyt kävi niin, että piti otta plan-b käyttöön. Ebba aloitti juoksun jo nyt ja en mitenkään pysty lähtemään Ranskaan nyt, koska Madden pennut syntyy juuri samalla viikolla kuin Ebba pitäisi astuttaa.

Joten jos silmätarkastuksessa ei ilmene mitään ihmeellistä, niin astutan Ebban norjalaisella Shepillä joka on täällä jalostuslainassa tämän talven.

Lisää Shepistä voi lukea täältä ja täältä

Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyisi toukokuun alussa ja olisi luovutuksessa heinäkuun alussa.Madden pennut lähti omiin koteihin

Nyt on ollut niin kiirettä, että tänne päivittäminen on jäänyt. Madden pennut lähti viime viikonloppuna omiin koteihinsa. Hilda jäi vielä ilostuttamaan meitä parin viikon ajaksi.

Ebban pennut pitäisi syntyä viikon päästä. Röntgenissä näkyi 5-6 pentua. Toivotaan, että kaikki menee tällä kertaa hyvin ja saadaan kaikki pennut elävinä maailmaan.

Yritän ehtiä vastaamaan sähköposteihin mahdollisimman pian!