keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Pientä kisailua ja jälkipäivä Paimiossa

Ebban kanssa käytiin kisailemassa agia Purinalla 2 startin verran. Ekalta radalta 0 ja voitto, ja toiselta 5 joten nuo kisat meni hienosti! Oli kivaa Ebban kanssa :)

Tässä videot







Ebban kanssa käytiin myös Milan järkkäämässä jälkipäivässä Paimiossa. Koulutajina Anne Talasmäki ja Riitta Kivimäki

Ebballe tehtiin alo-luokan jälki. Mila teki jäljen ja sinne laitettiin 6 keppiä. En tiennyt kumpaan suuntaan jälki lähti. Vanheni varmaan sen tunnin.
Janalla lähti takajäljelle ja kun päästiin oikeaan suuntaan liina takertui joka paikkaan ja oltiiin hetki ihan solmussa. Kun sain liinan selväksi ja päästiin matkaan niin sittenhän sitä porskutettiin menemään. Ebba ajoi kivasti, jos alun säätöä ei oteta huomioon. 5 keppiä nousi. Yksi jäi vissiin sellaseen kohtaan missä kosteammasta maastosta vaihdettiin kuivempaan.
Ebba ajoi kuitenkin hyvällä motivaatiolla ja oli siihen oikein tyytyväinen! Saatiin hyviä vinkkejä janan treenaamiseen ja miten keppimotivaatiota voi lisätä. Jälki oli hieman aloluokkaa pidempi.

Ebballe otin vielä illemmalla esineruudun. Se oli kyllä Ebban paras ikinä. Ei yhtään turhaa juoksemista vaan kaksi esinettä nousi hienoilla pistoilla. Esineet oli vieraita. Hieno Ebba!!
Sen kanssahan uskaltaisi ehkä syksymmällä kokeeseen jos tottis saadaan valmiiksi ja BH koe suoritettua.

Seuraavana päivänä mentiin Ebban kanssa tokokokeeseen. Olin ajatellut että edellinen päivä väsyttää Ebbaa kivasti mutta turha luulo. Koepaikka oli koirapuiston vieressä ja siellä riehui ja tappeli koiria kokoajan.

Ebbaa hieman jännitti moinen tappelu. Sille on jäänyt vähän mielensyövereihin se, kun sillä on tullut yksi koira sen päälle ja silloin se sai jonkinlaisen paniikkikohtauksen.
 Yritin rauhotella Ebbaa, mutta hieman  mullakin rupesi kierrokset nousemaan, kun huomasin että Ebbaan vaikutti koirien rähinä puistossa ( tiedän ei saisi mutta yhden Ponchon omistaneena voitte kuvitella miksi). Sain kasattua kuitenkin itseni ja ajattelin, että tämä on vaan yksi koe ja mennään sitten uuteen jos nyt ei onnistuta.
Toivoin vaan, että Ebba saisi onnistuneen paikkamakuun kun viimeksi sillä oli niin levottomat kaverit ympärillä. Oltiin raunimmainen rivissä ja katsoin vieruskaveria, joka oli lepposan oloinen käyttötervu.

Ainut oli yksi valkkari joka tuntui hermostuneelta kun mentiin kehään. Luoksepäästävyys meni hienosti. Käsky kävi, että remmit irti ja hetki sen jälkeen lähti tervu vierestä juoksemaan kohti koirapuistoa. Ebba ryntäsi hieman eteenpäin mun sivulta, mutta karjasin ja sain Ebban takasin sivulle. Tuomari antoi tervulle toisen mahdollisuuden ja huuti koirapuistoon, että jos voisivat pitää koiria hetken rauhallisemmin.

Ebba meni ihan kivasti maahan ja kun käännyin sitä päin niin valkkari lähti rivistä. Näin kun Ebba nytkähti mutta jäi makaamaan kuitenkin maahan. Kun rivi rauoittui Ebba makasi ihan rauhassa ja ryhdikkäästi. Olipa pitkät 2 minuuttia!! Tämä on Ebballe ehdottomasti vaikein liike :D

Olin todella tyytyväinen kun saatiin makuusta 10.

Loput liikkeet meni kivasti. Alussa  Ebba oli hieman remmireuraamisessa levoton, paikka ja kontakti seilasi. Minun koirat ei koskaan osaa seurata remmissä! Muut liikkeet menikin sitten hienosti ja saatiin 190p KP. ja tultiin sillä toiseksi.





Madde mökötti koko viikonlopun, kun ei päässyt tekemään mitään kivaa, joten mentiin maanantaina sen kanssa BH kokeeseen Tuusulaan. Tuomarina Ilona Erhiö.
Päätin töissä lukaista säännöt kertaukseksi ja huomasinkin, että ne oli muuttuneet. Liikkestä maahanmeno ja istuminen olikin niin , että piti pysähtyä perusasentoon ja käskeä siitä koira maahan tai istumaan.

Lähdin töistä suoraan lenkittää koirat ja siitä kokeeseen. Metsässä kokeilin kerra  miten Madde toimisi uusilla sännöillä. Maddehan teki työtä käskettyä ja lähdin hyvillä mielin kokeeseen.

Kenttä oli kiva hiekkakenttä ja porukka rentoa. Yksi koira pisti silmään..se oli narttu sakemanni joka kiljui ja huuti IHAN kokoajan. Ajattelin että ihan sama kunhan saatasiin pariksi joku muu. parit arvottiin ja tietysti meidän pariksi tuli se sakemanni!! Kysäisin omistajalta, että onhan koira kiltti ja pysyyhän se paikkamakuussa kun koirani on mahdollisesti tiine. Omistja vakuutteli koiran olevan kiltti. Mietin, että mitenkähän tämä menee. Onneksi olin Madden kanssa joka ei tuntunut välittävän koirasta tippaakaan. Lähdin rennoin mielin paikkamakuuseen ensiksi.

Sakemanni huusi koko tottiksen läpi. Onneksi Madde oli maannut rauhallisesti. Remmiseuraamisessa Madde oli hieman löysä, luuli olevansa varmaan päiväkävelyllä :D
Seuraamisista saatiin erittäin hyvät ja muista erinomaiset. Reippainmielin lähdin kaupunkiosuuteen. Tiesin sen olevan Maddelle ihan helppo juttu. Sade yltyi ihan kaatosateeksi kaupunkiosuuden aikana. Madde oli vähän nyrpeän näköinen kun käveltiin ympäri Hyrylän keskustaa.

Kaupunkiosuus meni heittämällä läpi joten Madde sai uuden tittelin BH nimensä eteen.




Viikko pitää vielä jännätä, sitten ultraan Madden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...