Siirry pääsisältöön

15 vko elämää takana ja Ponchosta AVA

Kaikki edelleen hyvin. Vauhtia on tullut vielä hiukan enemmän. Elämän perusasioita opiskellaan..ja siinä sivussa tottiksen alkeita. Jälkiä ollaan muutamia ajettu. Lähinnä pihalla nurtsilla mutta muutamia jo metsässäkin. Hyvin pikkukoira jäljestää! Keppi on ollut lopussa ja sillä ollaan leikitty. Taitaa tulla kyllä keppihullu tosta pennusta.
Esineitä ollaan muutaman kerran käyty etsimässä metsästä ja kun ne löytyvät niin niillä leikitään hurjasti :)

Lampaita käytiin ihmettelemässä Jokisaaren Minnan luona ja Madde kyllä yllätti mut. Toki tiesin että reipas pentu on kyseessä mutta silti oli kiva katsoa kuinka reippaasti hän liikkui pellolla. Ja Minnan sanojen mukaan oli siellä vähän ajatustakin mukana. Tästä on hyvä jatkaa pentutapaamisessa Somerolla.

Agility on tietenkin vielä hyvin vähäistä sillä hyppyjähän me ei tehdä. Mutta toki ohjausjuttuja ja kontakteja opiskellaan.

Madde on sekä ahne että leluhullu. Paino jälkimmmäisessä sillä hän jaksaa leikkiä loputtomasti leluilla ja rähjätä niille.

Kaksi kertaa olen nyt nähnyt Maddessa dominanssia toiselle koiralle. Eka oli käppänä uros ja Maddella oli keppi jota hän uskaltautui puolustamaan ärhäkästi. Toinen tilanne oli kun käytiin Oulussa saman ikäistä BC:n pentua katsomassa niin kun jo vähän väsy painoi niin kepistä tuli taas riitaa. Omille koirille Madde ei ole uskaltanut dominanssia näyttää eikä ihmisille. Poncho kyllä taitaa pitää huolen ettei kauheesti pääse rönsyilemään. Ja minä pidän sitten lopusta huolen. Tietty tuota piirrettä en ehkä olisi toivonut mutta aina ei saa kaikkea mitä haluaa ja muuten olen kyllä pentuun tosi tyytyväinen.

Poncho päätti näyttää mulle että kyllä hänkin on hyvä koira ja valioitui ekassa virallisessa kisassa 11 kk kisatauon jälkeen. Ponchohan oli tosi ärhäkkä Maddelle kun pentu saapui ja pidin Ponchoa 7 viikkoa eri tarhassa ja eriaikaan lenkitin kun muut. Tämä eristys taisi tehota ja nyt Ponchon voi ottaa lenkille samaan aikaan mukaan. Sisätiloissa Poncho on edelleen eritiloissa.

Oulussa oli 2 starttia. Osallistujia oli 34. Katsoin kyllä että nopeita koiria on listoilla että lujaa pitää mennä jos haluaa sertiä tavoitella. Rata oli kiva. Ei mikään vaikea..sellainen vauhtirata missä sopivasti hallintaa. Sopi meille. Poncho oli silti aika nihkeän tuntuinen radalla ja jäi vähän huono maku suuhun vaikka nolla tehtiinkin. En siis odottanut että saataisiin sertiä. No tulokset viipyivät tosi kauan ja Madden kanssa mentiin niitä utelemaan ja yllätys oli suuri kun sertiläpyskä oli Ponchon kisakirjan välissä!!! Vähän ajan päästä varmistui vielä se että oltiin voitettu :)) Voi sitä riemua! 6 vuoden projekti oli valmis..Ponchosta valio! Poncho ei todellakaan ole missään suhteessa ole ollut helppo yksilö. Treeneissä ja kisoissa oikein mukava vietävä mutta arki on aika haasteellista. Oli jo mielessä että jos antaisin Ponchon kisalainaan Etelä-Suomeen vähäksi aikaa kun täällä ei ole niin paljon kisoja mutta nyt kun toi laumautuminen on tapahtunut niin taidan pitää se nyt kuitenkin täällä. Katsotaan miten tämä lähtee menemään..

Tässä Madde 15 vko ( Toberoi Queen of hearts ) ja Tiu ( Toberoi Guadiana )

Poncho ( Delta River Outlaws Daughter ) FI AVA


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suunnitelmiin muutos! Ebba aloitti juoksun

Nyt kävi niin, että piti otta plan-b käyttöön. Ebba aloitti juoksun jo nyt ja en mitenkään pysty lähtemään Ranskaan nyt, koska Madden pennut syntyy juuri samalla viikolla kuin Ebba pitäisi astuttaa.

Joten jos silmätarkastuksessa ei ilmene mitään ihmeellistä, niin astutan Ebban norjalaisella Shepillä joka on täällä jalostuslainassa tämän talven.

Lisää Shepistä voi lukea täältä ja täältä

Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyisi toukokuun alussa ja olisi luovutuksessa heinäkuun alussa.Madden pennut lähti omiin koteihin

Nyt on ollut niin kiirettä, että tänne päivittäminen on jäänyt. Madden pennut lähti viime viikonloppuna omiin koteihinsa. Hilda jäi vielä ilostuttamaan meitä parin viikon ajaksi.

Ebban pennut pitäisi syntyä viikon päästä. Röntgenissä näkyi 5-6 pentua. Toivotaan, että kaikki menee tällä kertaa hyvin ja saadaan kaikki pennut elävinä maailmaan.

Yritän ehtiä vastaamaan sähköposteihin mahdollisimman pian!