sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Maddelle on tulossa pentuja


Maddelle on tulossa pentuja. Tällä kertaa astutin Madden kotimaisella Felltop Bobilla, koska kun juoksu alkoi en voinut lähteä Ruotisiin asuttamaan matkustusrajoituksien vuoksi.

Käymme tiineysröntgenissä kesäkuun puolessa välissä.

Jos olet kiinnostunut urospennusta, niin siihen jonoon voisin vielä jonkun ottaa. Lähetä viesti lehtoaro@hotmail.com

Tässä vielä Anniinan kertomus Bobista:
Bob on tuommoinen taskuraketti ja etälamaannutin, pienikokoinen uros joka syttyi paimennukseen varhain ja oli hyvin koulutuskypsä jo nuorena. Se ajoi perusradan alle vuoden iässä. Se on alusta saakka ollut hyvin keen ja sillä on jonkin verran silmää. Jännittyessään imee silmästä kiinni eläimiin. Sillä on mielettömän hyvä kyky työstää eläimiä, jotenkin sopivassa suhteessa luonnollisuutta, eläinfiilistä mutta myös halua työntää ja itseluottamusta kohdata eläimet. Eläimet yleensä kunnioittaa sitä. Onneksi se on myös kohtuullisen ohjaajanöyrä ja miellyttämisen haluinen jolloin suuren moottorin hallitseminen onnistuu myös tälläiseltä aloittelijalta.
Bob on avoin ja sosiaalinen kaikissa tilanteissa ja kaikkia kohtaan. Arjessa hyvin helppo ja huomaamaton. Sillä ei ole mitään tarvetta aiheuttaa pahennusta, osaa fiksusti käyttäytyä laumassa. Arjessa Bob on kohtuullisen pehmeä ja nöyrä.
Uudet paikat tai alustat eivät ole tuottaneet koskaan mitään ongelmia. Mitään neurooseja sillä ei ole. Bobbyn huonoja puolia on nirsous. Se ei ole koskaan liian laiha ollut, mutta jättää helposti ruoan syömättä jos elämässä jotain jännittävämpää kuten juoksuinen narttu tai paimennusreissu. Makupaloilla on koulutettu sille lähinnä jumppaliikkeitä, silloin syö kyllä mielellään kuivatkin makupalat. Bobbya ei ole varsinaisesti leikitetty, palloa tykkää hakea.
Rakastaa uida ja juosta kilpaa. Aika normaali paimenkoira siinä suhteessa.

Bob on tutkittu täysin terveeksi luustollisesti. Tulokset löytyy koiranetistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...