maanantai 1. lokakuuta 2018

Paimennuskauden viimeiset kilpailut

Viime viikon keskiviikkona kävin Ebban ja Puhdin kanssa kisaamassa Somerolla. Ilma oli ihan kauhea. Vettä tuli vaakatasossa ja tuuli oli kova!

Ajoin molemmilla ihan ok radat. Tuonnissa en ollut tarpeeksi hereillä ja molempien kanssa tultiin hakuporteista ohi. Ebba taisi tulla 5. ja saada 69 p. ja Puhti 6. 66 p.

Kauden päätavoite oli SPKYn II-luokan mestaruuskilpailut. Kisat pidettiin Kiikalassa ja kisassa ajettiin 2 ajoa ja pisteet laskettiin yhteen.

Haku 250m ja hakuportteihin piti osua. Rata ajettiin 5 vuosikkaalla texel-uuhella. Jakorinki oli merkattu ja nämä lampaat ei menneet todellakaan ilmaiseksi häkkiin.

Puhti ajoi oikein hienon ekan radan josta pisteitä saatiin kasaan 85p. Ebballa hirtti tuonnissa kaasu kiinni, eikä se ottanut vasenta käskyä. Päästiin kuitenkin häkille asti.

Toiselle radalle tuomari muutti rataa sen verran vaikeammaksi, että crossi oli todella pitkä ja vetoja joka paikkaan. Ebballa sama ongelma kuin edellisellä radalla ja ykkösportin jälkeen menetettiin lampaat varikolle, koska ei pystynyt ottamaan suuntaa vaan jäi vetoon kiinni.

Puhti lähti tokavikana ja saatiinkin oikein hieno haku,nosto ja tuonti. Ajokin sujui oikein mallikkaasti. Vähän ennen 2 porttia mutkiteltiin. Jako onnistui hyvin ja häkityskin meni kivasti mutta juuri kun olin laittamassa häkin ovea kiinni, niin tuomari huusi AIKA. Eli häkkipisteet jäi saamatta.

Olin silti tosi tyytyväinen Puhtiin ja lopulta yhteispisteissä tultiin sijalle 3.  Hieno Puhti!

Hieno päätös kaudelle! Nyt Ebba ja Puhti saa ansaitun tauon.


Kuvat kisoista (C) Seija Vahtera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...