tiistai 23. elokuuta 2016

Madde ja Ebba paimennuskisoissa Paraisilla 20.08.

Pitkän pohdinann jälkeen ilmotin molemmat koirat kisoihin Paraisille. Olin jo kyllä perumassa Madden osallistumista, kun se näytty parissa treenissä siltä, että se ei välttämättä löydä lampaita vierailla pelloilla.

Noh onneksi sitten lähdin kuitenkin molempien kanssa ajelamaan lauantaiaamuna kohti Paraisia.

Autossa kävin vielä läpi rataa ja sääntöjä ja pohdin, että muistankohan kaikki mitä saa/ei saa tehdä. Saavuin hyvissä ajoin kisapaikalle ja menin ilmoittamaan koirat. Se on aina kiva täyttää kisakirjoja kisapaikalla, kun jännittää muutenkin uusi laji, niin teksti ei ole sitä kauneinta käsialaa ;).

Sitten saikin mennä tutustumaan rataan. Pelto oli aika kapea, oikealla puolella oli oja todella lähellä 2 porttia. Mietin, että aika ahtaaksi menee jos lähettää oikealta, vaikkakin vedon kannalta se olisi ollut parempi.
Vasemmalla oli enemmän tilaa mutta huonompi vedon kannalta.

Tuomarinpuhuttelussa tuomari varotteli meitä liikkuvista lampaista ja siitä, että muistakaa ottaa huomioon se oja siellä oikealla puolella. Hän sanoi, että jos lampaat karkaa ojaan niin hän sitten heti hylkää suorituksen. Tuomari-täti oli muutenkin aika tiukan oloinen ja painotti keskeyttävänsä suoritukset heti jos näyttää siltä, että homma ei ota sujuakseen. Hän painotti, että ei halua että lampaita juoksutetaan turhaan, mikä onkin ihan totta ja hyvä huomio.

Kyselin vielä muutaman mieltäni askarruttavan asian ja sitten lähdin valmistautumaan suoritukseen. Ebba lähti neljäntenä, joten sainkin lähteä heti hakemaan sitä autosta. Lähetyspaikan takana oli hyvä rinnelaidun mistä pysyi hyvin näyttämään lampaat koiralle.

Kun pääsin Ebban kanssa lähetyspaikan takana olevalle riteelle niin jännitys hävisi. Huomasin Ebban olavan hieman jännitynyt joten päätin rentoutua ja rupesin rauhallisesti silittelemään Ebbaa. Näytin nopeasti Ebballe lampaat ja sitten menimme sellaiseen kohtaan mistä Ebba ei nähnyt lampaita. Ebba kun kuumuu turhaan jos katselee muiden suorituksia.

Olin tehnyt päätösken lähettää Ebba vasemmalta vaikka veto olikin oikealle. Tolpalle kävellessä oli jo suhteellisen hyvä olo. Olin päättänyt, että en päästä Ebbaa yhtään keulimaan. Keskeytän vaikka jos näyttää että kaasu hirttää kiinni. Ebba lähti lujaa ja hyvin. Kaari oli hyvä ja nostokin ok. Laitoin Ebbaa lisää vasemmalle, mutta vähän tultiin ofline. Tolpankierto ok ja ajoon lähdössä otettiin hieman vauhtia turhan paljon vasemmalta joten tuomari rokotti ajopisteitä siitä. Itse ajo meni nätisti ja rauhallisesti. Laitoin Ebbaa aika paljon maahan, kun en ihan luottanut että malttaa ajaa rauhallisesti muuten. Peruskuljetuksessa lampaat ei tulleet ihmisen luokse joten jouduin kävelemään aika kaukana ja toisen portin kohdalla vähän korjattiin kun osa meinasi mennä ohi portista. Loppu pätkä ok ja häkitys ja häkistä poisotto ok.

Huh Huh :D Ehkä jännittävin osa radasta on mulle ajoon lähtö ja ajo. Muut osat tuntui ihan hyvältä.

Olin todella tyytyväinen Ebbaan, se oli suhteellisen rento vaikka onkin kiihkeä ja minä olin rauhallinen!

Onneksi Ebba oli ensin suoritusvuorossa, sillä kun olin selvinnyt Ebban kanssa radasta ei mua yhtään enää jännittänyt mennä Madden kanssa.

Madde oli suoritusvuorossa viimeisenä. Madden kohdalla tiesin sille olevan vaikeaa haku vieraassa paikassa ja ajo ja ajossa vasen suunta. En tiedä miksi se vasen suunta on Maddelle niin vaikea mutta sen olen kesän aikana huomannut, että useasti jos joudun laittamaan vasemmalle ja pysähtyy itsenäisesti ja laitan uudestaan niin yrittää vaihtaa suuntaa.

Päätin silti laittaa Madden vasemman kautta koska oikealla oli se oja jota kammosin. Toin Madden hyvissä ajoin katsomaan rinteeseen muiden suorituksia sillä Madde saakin vähän kuumentua. Onneksi Madde näki hyvin missä lampaat oli ja kävelin tolpalle suhteellisen luottavaisena siitä, että Madde oli nähnyt lampaat.

Madde lähti hyvin. Jätti ihan vähän vajaaksi joten laitoin vähän lisää vasemmalle. Otti suunnat hyvin tuonnissa. Toi ihan ok. Vähän mutkille mentiin ja ehkä vähän turhan vauhdikkaasti. Tolpan kierto meni ok mutta taas ajoon lähtö tuotti hieman ongelmia. Ajossa jouduin laittamaan maddea pari kertaa putkeen vasemmalle ja sitten yhtä-äkkiä näin että sillä iski se vasen-lukko eikä meinannut millään lähte vasemmalle. Sain sen koitenkin lopulta lähtemään ja selvittiin peruskuljetukseen vaikkakin hieman mutkien kautta.

Häkitys ja häkistä ulosotto oli hienot.

Olin niin tyytyväinen, kun Maddekin selvisi radasta! Maddea kun ollaan oikeasti niin vähän treenattu ajatuksen kanssa. Yleensä se on käynyt vaan humputtelemassa. Nyt tänä kesänä kun Ebba on ollut pentuhommissa on Maddea toki treenattu.

Lopulta Ebba sai hienot 70p. sija 3. /10 ja PPR1 ja PAIM1 ja Madde 58p. sija 5. /10 PPR1

NIIN SIISTIÄ!!

Tämän kesän paimenustavoitteet täyttyivät heti ekoissa kisoissa. Ebba on vielä ilmoitettu 2.9 Somerolle ja ehkä sitä uskaltautuisi vielä tälle syksylle kokeilemaan sitä perusrataa ( SPKY).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...