maanantai 28. syyskuuta 2015

Vielä ehtii ennen h-hetkeä

Paljon on ehtinyt treenailla ennen omaa laskettua-aikaa. Vielä olisi muutamat paimennukset jäljellä tälle syksylle.

Oltiin Ebban kanssa Jussilan Leenan koulutuksessa Katja Suontaustan lammastilalla Hattulassa. Kurssi oli hienosti järjästetty ja lampaat toimivat hienosti. Olin ajatellut, että kysyisin Leenalta neuvoja Ebban jännittyneisyyteen. Kun haluaisin, että se olisi hieman rennomman oloinen lampailla.

Leena neuvoi kiinnittämään huomiota lähtöihin, jos lähti jännittyneesti niin oli myös kireä ja ahdas flänkki. Painetta luotiin linjanleikkauksella ja flänkit avautuivatkin ihan itsestään ja Ebba oli paljon rennompi kuin jos vaan huidoin kepillä ja yritin luoda painetta.  Samat neuvot sain kesällä Jonnalta joten eiköhän me noita nyt noudateta kun ne näyttää toimivan.

Myös nostoihin ja kuljetukseen tuli rauhallisuutta, kun oli rento. Ebba oli kiltti ja kuunteli ihan ok myös temmon vaihteluita. Lampaat oli kyllä todella kivoja, Oxford down-Suomenlammas risteytyksiä. Ne reagoi koiraan hyvin, mutta eivät olleet mitään paniikki-nappuloita.

Maddekin on päässyt muutamia kertoja lampaille mammaloman jälkeen. Käytiin pari kertaa myös Päivin luona Siuntiossa paimentamassa, jossa lampaat oli myös Oxford down - Suomenlammas risteytyksiä ja Maddehan sai roimasti taas itseluottamusta kuljetukseen, kun lampaat olivat sen verran kevyempiä kuin Seutulassa.

Ebba pääsi Valkeakosken sanomiin paimennuskurssin tiimoilta.Jälkeä olen nyt ajanut enää pari kertaa, koska en vaan pysy enää Ebban perässä metsässä. Tämä maha hidastaa sen verran. Noh ensi kesänä sitten taas ajellaan pitkiä jälkiä. Nyt keskitytään keppimotivaatioon ja esineisiin + tottikseen.

Tottista kävin treenaamassa Ojangossa ja kyllä se vaan on kivaa sekin. Ebban kanssa olen nyt keskittynyt kentälle menoon ja se rupeaa olemaan hieno. Liikkeestä istuminen rupeaa toimimaan hienosti ja Ebba teki aivan upean luoksetulon eilen. Eteen menossa alku seuraamisen kontakti vielä tippuu vähän.  Esteet on hyvällä mallilla.

Agissa Ebba kävi kisaamassa 3 starttia purinalla Tiian ohjaamana, ja ekalta radalta keskeytys kepeille, ei malttanut pujotella loppuun. Tiia kärsivällisesti otti kepit kolme kertaa ja kolmannella kerralla Ebba malttoi pujotella loppuun ja Tiia keskeytti siihen.

Toka rata oli hyppäri ja se oli hieno. Nolla oli todella lähellä, Ebba kääntyi aika tiukasti yhdessä kohtaa ja tuli yhden hypyn ohi, Tiia päästi Ebban siitä pujottelemaan joten Hyl tuli siitä. Mutta rata oli kyllä todella hieno. Ebba oli hyvässä vireessä. Vikalla radalla eka rima tuli alas ja pientä säätöä takaaleikkauksen kanssa. Muuten oikein näppärän näköistä menoa.Madde on päässyt muutamia kertoja agia treenaamaan. Hypyt vielä alhaalla. Madde ansaitsee todella monta sydäntä!! Sen kanssa on vaan niin kiva tehdä tuota agia. Myös tokoa treenattiin eilen vähän ja ajattelin kokeilla metallihyppynoutoa kun ei ollut puista kapulaa tarjolla. Madde on kerran noutanut metallikapulaa tasamaanoutona. Noh..eipä siinä ollut mitään huomauttamista. Ihan täydellinen hyppynouto metallikapulalla! Voi, kun kaikkeen riittäisi aikaa. Täytyy yrittää kisata Maddella vaikka tokon avo-luokasta vielä kaksi ykköstulosta niin saataisiin TK2 tunnus.

Madde ajoi yhden jäljen, se oli ihan ensimmäinen tälle kesälle. Jälki oli ehkä 400 m pitkä ja siellä oli 5 keppiä. Yksi jäin muut nousi ja jana oli hieno. Jos Madde vaan pääsee 1m esteen yli niin kyllä sen kanssa pitää käydä jälkikisoissakin.

Puhti on kasvanut kovasti. Ollaan käyty paljon sosiaalistumassa eri paikoissa ja Puhti liikkuukin reippaasti eri ympäristöissä. Se tuntuu olevan sosiaalinen sekä ihmisiä, että koiria kohtaan.

Yksi huono kokemus vieraista koirista tuli, kun oltiin Ebban kisoja Purinalla katsomassa ja yhtä-äkkiä jostain tuli irtokoira ( borderterrieri ), ja se päätti myllyttää Puhdin ihan kunnolla. Onneksi Ponchon jäljiltä mulla on erittäin nopeat refleksit, kun pitää irrotella tappelevia koira joten nappasin terrieriä niskasta kiinni ja nostin ilmaan. Onneksi koira ei päättänyt ruveta pureskelemaan minua. Timo nosti puhdin syliin ja kun otin Puhdin omaan syliin niin vielä terrieri yritti hyppiä Puhti kohden. Sain blokattua polvella koiran pois. Omistajaa en nähnyt missään vaiheessa. En kyllä mmärrä miksi tuollaisia koiria pitää pitää irti kisapaikalla..murr!!

Onneksi Puhdille ei jäänyt mitään tuosta välikohhtauksesta. Käytiin Ojangossa ihmettelemässä borderterrierejä ja Puhti oli onneksi vaan menossa leikkimään niiden kanssa.

Puhti kävi myös leikkimässä hetken kentällä, eikä välittänyt yhtään viereisellä kentällä treenaavista koirista. Se keskittyy hienosti, tykkään!

Tiia otti Puhdista 10 vko kuvia. Ne löytyy täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentue suunnitelma loppuvuoteen

Suunnitelmissa on astuttaa Armi ( M.All in Armi ). Juoksua odotetaan lokakuulle.  Urokseksi valikoitui Kari Kotikosken Glencar Bruce. Bruce ...