Siirry pääsisältöön

Ebban ja Puhdin kanssa kisaamassa paimennusta Somerolla 7.9

Somerolla järjestettiin nuortenmestaruuskilpailut ja ilmoitin Puhdin ja Ebban sinne. Puhti kisasi vielä nuortenmestiksissä, kun täytti tänä vuonna 3v. Ebba kilpaili ulkopuolisena 2 luokassa.

Puhdin vuoro oli ensin. Lampailla selkeästi veto vasemmalle tuonnissa. Poistovarikko oli selän takana.
Puhti näki edellisen koiran lampaat menevän poistoverikolle ja jäi niihin kiinni. En saanut sitä muuttamaan ajatusta tolpalle kävellessä. Puhti vaan sinnikkäästi katsoi taaksepäin, kun sanoin "missä lampaat".
Lähetin vasemmalle ja hetken edettyään Puhti kääntyi poistoverikon suuntaan. Sain kuitenkin taisteltua sen irti lampaista, mutta hakupisteitä ei jäänyt enää kuin 3p. Nosto ok ja tuonti ok.
Ajo oli hyvää ja jakokin onnistui hetken työskentelyn jälkeen. Puhti oli jo ihan väsynyt, kun juoksin häkille ja yritinkin nopeasti häkitää mutta Puhti oli liian kaukana, eikä enää ehtinyt estämään lampaiden valumista häkin taakse kohti poistoverikkoa. Kellon kilkatus pelasti meidät. Olin kyllä tosi tyytyväinen Puhtiin vaikka alku olikin vähän haasteellinen. Oma moka oli, kun annoin Puhdin katsoa lampaita.


Puhti jakaa (C) Dennis Melhede


Ebba lähti viimeisten joukossa. Nyt en antanut Ebban nähdä edellisten lampaiden menemistä poistovarikolle.
Lähetin Ebbankin vasemmalle. Lähti hyvin. Lampaat lähtivät jo valumaan tolppakoirilta, joten pysäytin Ebban n. klo 10. Käskytin sitä heti lisää oikealle ja saatiinkin hieno tuonti. Ebba tuntui ottavan joka käskyn ja fiilis oli kiva ajoon lähdettäessä. Someron lampaat on tosi kivat ajettavat, joten mehän sitten ajeltiin meneään. Ihan en tolpalta vielä ajanut, mutta täytyy ruveta sitäkin tekemään 3 luokkaa silmällä pitäen.

Jako onnistui heti ja häkillekkin lampaat tulivat kivasti. Vähn kyllä jännitti häkillä mutta päätin häkittää lampaat. Häkki oli ollut aika vaikea monelle, koska lampailla veto häkin taakse.

Saatiinkin lampaat nopeasti häkkiin ja sitten vaan häkin ovi kiinni ja fiilis oli kyllä uskomaton! Olen aina tiennyt, että kunhan saan Ebban vaan tottelemaan minua se on hieno koira! Ja olen aina toivonut, että olisin sen arvoinen ja oppisin sitä ohjaamaan, jotta se voisi loistaa radalla. Tällä kertaa olin koirani arvoinen!

Niin hieno Ebba <3

Ebba häkittää (C) Dennis Melhede

Ebba jakaa (C) Dennis Melhede


Tänä kesänä on tullut käytyä useammallakin paimennuskurssilla.

Toukokuu : Jonas Gustafssonin kurssi Siuntio
Kesäkuu : Carlette Hollannista ( Katen isän omistaja ) kouluttamssa meitä täällä Suomessa
Kesäkuu: kuunteluoppilaana Kathy Frimannin kurssilla Salossa
Kesäkuu: Halikossa maajoukkueleirillä kuuntelemassa Ann Blomqvist
Heinäkuu: Jonas Gustafssonin kurssilla Sipoossa
Heinäkuussa: Anni Ritakallion kurssilla
Syyskuussa: Marikan kurssilla Somerolla

Olen kuulunut myös tällä kaudella paimennuksen Next step online ryhmään, kuin myös kaudella 2017

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suunnitelmiin muutos! Ebba aloitti juoksun

Nyt kävi niin, että piti otta plan-b käyttöön. Ebba aloitti juoksun jo nyt ja en mitenkään pysty lähtemään Ranskaan nyt, koska Madden pennut syntyy juuri samalla viikolla kuin Ebba pitäisi astuttaa.

Joten jos silmätarkastuksessa ei ilmene mitään ihmeellistä, niin astutan Ebban norjalaisella Shepillä joka on täällä jalostuslainassa tämän talven.

Lisää Shepistä voi lukea täältä ja täältä

Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyisi toukokuun alussa ja olisi luovutuksessa heinäkuun alussa.Madden pennut lähti omiin koteihin

Nyt on ollut niin kiirettä, että tänne päivittäminen on jäänyt. Madden pennut lähti viime viikonloppuna omiin koteihinsa. Hilda jäi vielä ilostuttamaan meitä parin viikon ajaksi.

Ebban pennut pitäisi syntyä viikon päästä. Röntgenissä näkyi 5-6 pentua. Toivotaan, että kaikki menee tällä kertaa hyvin ja saadaan kaikki pennut elävinä maailmaan.

Yritän ehtiä vastaamaan sähköposteihin mahdollisimman pian!