Siirry pääsisältöön

Syksy saapuu

Kesä meni nopeasti, niin kuin aina! Syksy on tuonut syyshommia. Uuhet saavat jäädä talveksi ja nyt ollaan rakennettu tuonne latoon lampaille talveksi paikkaa. Tarkoitus olisi, että voivat myös jaloitella pellolla kelien mukaan. Sain myös kerittyä lampaat, joten hyvällä mallilla on syyspuuhat lampaiden osalta.

Ebballe ja Puhdille on perusratapaikat varattuna ja katsotaan miten ne sitten menee. Parit paimennuskisat olisi vielä tarkoitus tälle syksylle kisata.

Puhti on kisannut parit 2 luokan agilitykisat ja yksi luva on saatu. Syksyn aikana tavoite olisi yrittää nostaa Puhti 3 luokkaan.

Ebbasta on muovautunut oikein kiva apuri noissa lammashommissa ja tässä kovasti miettii, että jos Katesta ei tulekkaan jostain syystä kakkoskoiraa noihin lammashommiin, niin mitäs sitten.. Ebba on kuitenkin jo 4,5 v ja toinen paimen pitäisi ehdottomasti olla kasvamassa jos esim. Ebballe sattuu jotain, eikä siitä ole apuriksi. Koiramäärää en haluisi kyllä enää lisätä mutta mutta..vaikeita juttuja. Jospa Katea kohta pääsisi kunnolla kouluttamaan ja se täyttäisi nuo kakkoskoiran toivomukset. Puhti on kyllä väläytellyt ihan hienoja juttuja, joten ei sekään ole mahdoton ajatus, että siitä kuoriutuisi hyvä apuri. Täytyy vaan katsoa miten koulutus etenee.
Katen kanssa ollaan nyt kisailtu möllikisoja agissa. Ollan tehty puhtaita ratoja ja sijoituttu sijoille 1. ja 2. Kate on kyllä tosi kiva ohjattava. Pysyy ohjauksessa tosi hyvin, reagoi rytmityksiin hyvin ja kääntyy tosi pienesti. Tosi mielenkiinnolla odotan mitä siitä kuoriutuu kun päästään oikeisiin kisoihin. Nyt olen aloittanut myös A:n opetuksen, eli tavoite kisata ensi vuonna on hyvällä mallilla.

Kaikkein jännintä tässä syksyssä on MaddexKeen pennut! Kovasti odottelen juoksun alkua, että päästäisiin käymään Ruotsissa. Jospa se juoksu kohta alkaisi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suunnitelmiin muutos! Ebba aloitti juoksun

Nyt kävi niin, että piti otta plan-b käyttöön. Ebba aloitti juoksun jo nyt ja en mitenkään pysty lähtemään Ranskaan nyt, koska Madden pennut syntyy juuri samalla viikolla kuin Ebba pitäisi astuttaa.

Joten jos silmätarkastuksessa ei ilmene mitään ihmeellistä, niin astutan Ebban norjalaisella Shepillä joka on täällä jalostuslainassa tämän talven.

Lisää Shepistä voi lukea täältä ja täältä

Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyisi toukokuun alussa ja olisi luovutuksessa heinäkuun alussa.Madden pennut lähti omiin koteihin

Nyt on ollut niin kiirettä, että tänne päivittäminen on jäänyt. Madden pennut lähti viime viikonloppuna omiin koteihinsa. Hilda jäi vielä ilostuttamaan meitä parin viikon ajaksi.

Ebban pennut pitäisi syntyä viikon päästä. Röntgenissä näkyi 5-6 pentua. Toivotaan, että kaikki menee tällä kertaa hyvin ja saadaan kaikki pennut elävinä maailmaan.

Yritän ehtiä vastaamaan sähköposteihin mahdollisimman pian!