tiistai 9. toukokuuta 2017

Manchester 6.5.

Ystäväni oli jo pidemmän aikaa pohtinut uuden työkoiran hankkimista pienelle lammastilalleen ja kun näin Facebook-tuttavani ilmoituksen kotia etsivästä urospennusta niin mulle tuli tunne, että nyt löytyi sopiva pentu.

Ei mennyt kauaa kun olin jo sopinut, että voin tulla hakemaan pennun toukokuun alussa Manchesteristä, niinpä tein päivän reissun  Manchesteriin viime lauantaina.

Lähdin aamulla kotoa klo 05:00 ja lensin aamukoneella Helsingistä Manchesteriin. Kasvattajan kanssa oltiin sovittu, että hän tulisi tuomaan pennun kentällä, koska aikaa oli sen verran vähän lähteä käymään heidän tilallaan, jonne olisi ollut 2 tunnin junamatka.

Kasvattaja oli ottanut kaikki 3 pentua mukaan ja myös emän ja emän emän. Oli kiva nähdä kaikkia koiria. Täytyy vaan ihmetellä miten erilainen koirakulttuuri briteissä on. Kaikki ihmiset pitivät koiriaan vapaana ja koiria ei tarvinnut edes ottaa kiinni vaikka vastaan tuli ihmisiä. Kaikki vaan tervehtivät iloisesti ja ystävällisesti toisiaan. Ei ihan toimisi samalla tavalla täällä Suomessa. Koirat olivat rentoja ja en nähnyt yhtään haukkuvaa enkä vihasta koiraa kävelyjen aikana.

Ajoimme kentältä n. 15 min matkan ja teimme keveäly/piknik-retken ihanissa maisemissa.


Retkellä vastaan tuli ihmisiä, koiria, turistiryhmä ja lapsia yms. Koirat ja pennut käyttäytyivät rennosti eikä kukaan haukkunut tai pöhissyt yllättäviä tilanteita. Pennut ylittivät sillankin reippaasti ja  kuulivat myös ampumista, sillä joku sattui metsästämään jotain lähettyvillä. Kysyin kasvattajalta, että onko nyt jokin metsästysaika. Hän totesi vaan että, ehkä joku ampuu kettuja, eikä tuolla kuulemma niin välitetty metsästysajoista. Aikuiset koirat eikä pennut reagoineet ampumiseen mitenkään.
villi valkosipulia josta kuulemma voi tehdä herkullista pestoa.


Emän emä Pearl


Narttupentu Leni, emä Breeze ja Brain

Brain
lenkkeilimme myös lentokentän vieressä, eikä kukaan välittänyt metelistä mitään.


Ihmiset ohitettin näin hienosti!

Niin hyvin käyttäytyviä pentuja ja koiria!
Päivä oli pitkä mutta antoisa. Olin takaisin kotona yöllä klo 01:30. Oli ihana päästä käymään edes pikaisesti Briteissä. Olen pitkään haaveillut sinne matkustamisesta ja ehdottomasti täytyy mennä uudestaan paremmalla ajalla.


Brain, jota nyt kutsutaan Bradyksi ei siis jäänyt minulle mutta toiveissa olisi käyttää häntä mahdollisesti jalostukseen tulevaisuudessa. Jään mielenkiinnolla seuraamaan tämän pennun kasvua ja kehitystä. Hänestä pitäisi tulla isona siis työkoira ja kisakoira paimennukseen. Toivotaan, että kaikki menisi hyvin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syksyn kauniit värit

Nyt on upeat värit luonnossa! Toivottavasti sää pysyisi kauniina pitkän!