SkyrMINDPOWER WOOHOO

"Skyr"


Synt. 13.07.2015
narttu/bitch
co owned/ sijoituksessa  Anita Kokkonen, Oulu

lonkat/hips: A/A
kyynäret/elbows: 0/0
polvet/knees:
olat/sholders: ok
selkä/spine: LTV0 VA0 SP0
geenitestit:
CEA kantaja, IGS normaali, SN normaali ( Laboklin ), TNS ja NCL normaali vanhempien perusteella.


Harrastukset:
Skyr keskittyy tällä hetkellä kasvamiseen. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat agility ja toko puolella. Ja myös mahdollisuuksien mukaan paimennuksen parissa.

Luonne:

Ainoana narttupentuna Skyr oli pentulaatikossa varsinainen poikatyttö. Kauhealla metelillä ja vauhdilla veljien menossa aina mukana. Kun Skyrin kanssa oli kahdestaan poikatytöstä kuoriutui myös kiltti pieni tyttö. 

Ehdottomasti minun näköinen pentu ja jos olisin ollut jättämässä narttua kotiin niin Skyr olisi jäänyt. Nyt kuitenkin tähän elämäntilanteeseen päätin sijoittaa Skyrin Anitan hellään huomaan Ouluun.


Luonne Anitan kertomana:

Skyr 7,5kk. Skyristä tulee ihan ensimmäisenä mieleen sana kiltti. Se ei tee tahallaan mitään väärin. Skyr on sosiaalinen ja tulee tosi hyvin juttuun niin ihmisten, koirien ja kissojen kanssa. Skyrin paras kaveri on ehdottomasti Siri- parsoni, jonka kanssa on kiva leikkiä ja nukkua tiukasti vierekkäin. Tähän asti ollaan harrastettu agilityä ja käyty pari kertaa lampailla. Agilitystä tykkää kovasti ja oppii asioita mukavasti. Välillä keskittyminen saattaa herpaantua, jos reenikaverilla menee lujaa. Silloin sitä pitää jäädä hetkeksi tuumailemaan. Paimenessa syttyi heti ja varmasti tulisi loistava paimen, jos vain olisi mahdollista päästä useammin lampaille. Tokoa on aloiteltu, mutta agility on se ykkösjuttu. Reeneissä palkkautuu helposti niin nameilla kuin leluilla, mutta karvalelut on se ihan paras juttu ja saa Skyrin silmät loistamaan. Skyrillä on todella hyvä taistelutahto. Tähän asti Skyr on ollut sitä mitä toivoin; hyvä harrastuskaveri hyvällä työmoottorilla ja sopivalla ripauksella huumoria.

Luonne 2v.


Skyr asuu neljän koiran laumassa ja on lauman toiseksi nuorin. Nuoresta iästä huolimatta Skyr on ehdottomasti meidän lauman helpoin ja järkevin koira. Skyr on kiltti, helppo ja sosiaalinen ja tuleekin hyvin toimeen vieraidenkin koirien kanssa. Matkustaminen ja vieraissa paikoissa oleminen on helppoa ja mutkatonta Skyrin kanssa. Skyr ei reagoi yllättäviin tai koviin äänin. Skyrille ei ikinä tarvitse korottaa ääntä ja pentuaikana tehdyt tihutyöt rajoittui tyynynkulman maisteluun ja parin siivousliinan repimiseen. Skyr tykkää olla lähellä ja onkin aina siellä missä ihmiset on. Yötkin nukkuu vieressä. Olen antanut Skyrille aikaa kypsyä ja kehittyä kaikessa rauhassa ja harrastusten kanssa en ole pitänyt mitään kiirettä. Nyt 2-vuotiaana koira tuntuu hyvältä ja sen kanssa on mukava reenata ja sitä on ilo työstää. Agilityyn on syttynyt ja siitä tykkää valtavasti. Agility onkin meidän päälaji, jossa on käyty muutamat epikset. Ajatuksena on startata virallisissa kisoissa syksyn/talven 2017 aikana, kunhan vielä viilataan muutama pikkujuttu kuntoon.

Paimennus ja toko on meillä sivulajina. Skyr palkkautuu hyvin nameilla ja leluilla, mutta pitää enemmän lelupalkasta. Taistelee hyvin ilman että menisi "kuppi nurin". Skyrillä on myös ihan oma harrastus, nimittäin telkkarin katselu. Ja melkeinpä ohjelma kuin ohjelma kelpaa. Parhaimpia on kuulema sellaiset, missä on eläimiä. Skyr on ollut täysin terve ja eläinlääkärissä ollaankin käyty vain ne pakolliset reissut (rokotukset, virall. rtg kuvat...).
Skyr 10 kk

Skyr 2v.Skyr 2v.


Skyr 2v.
Lisää kuvateksti

Anitan blogi löytyy täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Glen kävi virallisissa tutkimuksissa

Tuontiuroksemme Lantstället´s Glen kävi läpivalaisussa ja tulokset löytyy täältä VA1 tuli yhdestä ylimääräisestä kylkiluusta. Kiitos Heidi...